Látványos előzetest kaptak a netflixes Trollvadászok

Július 21-én érkezik a Trollvadászok: A titánok felemelkedése a Netflixre.

Tavaly novemberben jelentette be a Netflix és a DreamWorks Animation, hogy a Guillermo del Toro nevéhez fűződő Tales of Arcadia-trilógiát (Trollvadászok, Hárman a Földön, Varázslók) egy egész estés animációs filmmel fogják lezárni. A Trollvadászok: A titánok felemelkedése már el is készült, és július 21-én lesz a premierje.

A sztori szerint Arcadia városa, az ott található mágikus és rejtélyes vonalaknak köszönhetően másvilági lények, trollok, idegenek és varázslók harcainak a középpontját jelenti. A trilógia hősei most egy epikus kaland erejéig egyesülnek, hogy legyőzzék az Arkán-rendet, és megszerezzék az ellenőrzést a mindannyiukat összekapcsoló mágikus kötelék felett. 

A trailer bemutatójához kapcsolódóan Del Toro és kollégái felidézték a kezdeteket. A sorozat tervét 5 éve a francia Annecyben, a világ első számú animációs fesztiválján jelentette be a mexikói direktor, de az ötlet még régebbi. Del Toro gyerekként sokat kalandozott Guadalajara csatornarendszerében, ahogy az egyik rendező, Francisco Ruiz Velasco is. Trollokat egyikük se látott a katedrálisokra emlékeztető helyen, de számos olyan szörnyűséget igen, amelyet nem is akartak megemlíteni a családbarát beszélgetésben. Del Toro először 80-as években játszódó élőszereplős sorozatként képzelte el a Trollvadászokat, de a producerek inkább egy filmet akartak. A rendező végül meg tudta győzni őket arról, hogy a sztori nagyságára való tekintettel mégis inkább egy szériát készíthessen.

A Trollvadászok: A titánok felemelkedéséről a beszélgetés során kiderült, hogy a film sztorija három felvonásból áll, és mindegyiket más-más rendező készítette. Ruiz epizódjában egy szörny-robot harcot is láthatunk majd, ami nem is olyan meglepő, lévén Ruiz korábban dolgozott Del Toro saját kaidzsú-filmjén, a Tűzgyűrűn is.

via: Variety