Ma már ennél jobb nem lesz: Benedict Cumberbatch és cuki cicák egy helyen

Kijött az előzetes a „macskás festő”-ről szóló The Electrical Life of Louis Wain című életrajzi filmhez.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a Sherlock és a Doctor Strange sztárja formálja meg a brit képzőművészt abban az alkotásban, amit a „Cat Man”-ként híressé vált Lous Wain életéről forgattak. Wain 1860 és 1939 között élt, leghíresebb képeire hatalmas szemű macskákat festett.

Csakhogy a művészen az idő előrehaladtával a macskamánia mellett a skizofréniája is egyre inkább elhatalmasodott, így a kezdetben realista stílusban megalkotott állatokat később egyre bonyolultabb, szürreálisabb és absztraktabb macskaábrázolások váltották fel.


A most nyilvánosságra hozott előzetes alapján a film Wain életének szívmelengető, jópofa és vicces szelete mellett ezt a sötét időszakot is bemutatja, ahogy öt húgához fűződő viszonyáról és a feleségével, a nála tíz évvel idősebb (ez akkoriban botránynak számított) Emilyvel való kapcsolatáról is mesél.

A filmben Cumberbatch mellett szerepel a színészként és rendezőként egyaránt tevékeny Taika Waititi, A korona című sorozatból ismert Claire Foy (ő játssza Emilyt), Andrea Riseborough, Stacy Martin (A nimfomániás) és Toby Jones is, narrátorként pedig az Oscar-díjas Olivia Colmant hallhatjuk. A The Electrical Life of Louis Wain november 5-től látható az Amazon Prime-on.


(via Amazon Prime Video)