Marsra magyar! címmel jön az új magyar szitkom

Stefanovics Angéla, Badár Sándor és Csőre Gábor a NASA-nak fogják szállítani a fémet. Vagy legalábbis megpróbálják.

Május 2-án az Indexen debütál a Marsra magyar! című, hazai gyártású, kifejezetten az online térbe készülő, előfizetés nélkül elérhető sorozat.

A Stefanovics Angéla, Badár Sándor és Csőre Gábor főszereplésével készülő széria epizódjai a Hajnal-Vasad Kft. mindennapjai körül szerveződnek, ahol krízishelyzet alakul ki, amikor a gyár alapanyagait beszállító cég, az AL-VA-RÉZ Kft. telephelyébe meteorit csapódik.

Az igazgató, Hajnal Károly (Csőre Gábor) fejvesztve hívja össze válságtanácsra a kollégákat, mert azonnal meg kell találniuk a módját, hogyan vészeljék át ezt az időszakot. A helyzetet az sem igazán könnyíti meg, hogy éppen ekkor érkezik a Hajnal-Vasadhoz egy új gyakornok (Földi Csenge), valamint egy realitystáb, akik a gyár mindennapi munkáját örökítik meg.

Amikor az igazgató által összehívott értekezleten megjelennek a munkatársak, a főmérnök (Badár Sándor), Vass Mária hegesztőnő (Stefanovics Angéla) és kollégája, a halk szavú Tamás (Keresztes Tamás), az operatív vezető (Gyöngyösi Zoltán) és a marketingvezető (Edvi Henrietta), hamar elszabadulnak a hajmeresztően képtelen ötletek és profilváltást sugalmazó megoldási lehetőségek.

Német Klára és Csöre Gábor (Forrás: KMH Film)

 

Aztán egy váratlan pillanatban pittyen Károly telefonja, e-mail érkezik: bármily hihetetlennek is tűnik, ott van a levélben, feketén-fehéren, a világ vezető űrkutatási hivatalánál, a NASA-nál felmerült a cég neve lehetséges fémfeldolgozóként. És nem máshol, mint a Mars Expedíció beszállítói közt!

A szitkom és az áldokumentumfilm műfajait ötvöző sorozat egyedülálló kezdeményezés a tekintetben, hogy ez lesz az első olyan széria Magyarországon, ami ingyenesen elérhető az interneten, a nézők által ismert és kedvelt televíziós formában - mondta el a széria producere, Pusztai Ferenc, hozzátéve, hogy ez egyfajta szabadságot, kötetlenséget is ad az alkotóknak a kibontakozásra és a meglévő műfajok keresztezésére, több kísérletezésre a szórakoztató funkció mellett.

A tizenhárom részesre tervezett első évad epizódjai heti rendszerességgel lesznek láthatóak az Indexen, díjmentesen. A közvetlen állami támogatás nélkül készülő széria rendezője Végh Zsolt, a vezető forgatókönyvírók Kálmánchelyi Zoltán, Végh Zsolt, Wágner Levente, a dramaturg Zsigó Anna, operatőre Dobray Máté, a látványtervező Fekete Anna, a jelmezekért pedig Rátkay Dávid felel.

Kálmánchelyi Zoltán, Végh Zsolt és Stefanovics Angéla triója korábban olyan szatirikus kisfilmeket készítettek közösen, mint az uristen@menny.hu, a Legkisebb film a legnagyobb magyarról, avagy ha nincs kéz, nincs csoki, illetve az egészestés Libiomfi.