Megérkezett az Amerikába jöttem 2. előzetese

Végre elérhető közelségbe került a folytatás, amit 32 éve várunk. Idén nyár helyett végül jövő tavasszal jön Eddie Murphy egyik legviccesebb filmjének második része. Addig is nézd meg a trailert!

Már tavaly január óta lehet tudni, hogy folytatás kap az Amerikába jöttem, 2019 áprilisában pedig fényképes bizonyítékot is kaptunk rá, hogy visszatér Zamunda hercege és hűséges segítője. Habár az eredeti tervek szerint az Amerikába jöttem 2-t már idén nyáron bemutatták volna, az ismert körülmények miatt jövő tavaszra tolták a premiert, ami így 2021. március 5-én lesz az Amazon Prime Videón (ez az a hazánkban is elérhető streamelős szolgáltató, ami a Borat folytatást is kihozta).

Habár a film hivatalos szinopszisában mindössze annyi szerepel, hogy miután Akeem herceget frissen királlyá koronázzák, ismét a New York-i Queensbe kell mennie, hűséges segítőtársával, Semmivel, ahol megint őrületes kalandok várnak rájuk. A most nyilvánosságra hozott előzetesből azonban kiderül, hogy azért kell átszelnie az óceánt, mert megtudja, hogy évtizedekkel korábban született egy fia Amerikában.


Mivel most már a szóban forgó fiú a zamundai trón örököse, Akeemnak és Semminek mindenképpen meg kell találniuk. A fiút, Lavelle-t a hazánkban kevésbé ismert Jermaine Fowler alakítja, édesanyját pedig nem más, mint Leslie Jones (Saturday Night Live, új Szellemirtók). Az Amerikába jöttem 2. újoncai közt ott találjuk Wesley Snipesot és Tracy Morgant (Két kopper, A stúdió) is.

Ami pedig a visszatérőket illeti: Eddie Murphyn és a Semmit hozó Arsenio Hallon kívül megint itt lesz Shari Headley (Akeem szerelme/felesége), John Amos (Akeem apósa), James Earl Jones (Akeem apja), Louie Anderson (Maurice), Garcelle Beauvais (a rózsasziromszóró papnő) és Paul Bates (Oha) is. És ahogy az a friss előzetesből kiderül, visszatérnek azok az öregek is a borbélyüzletből, akik folyamatosan kuntakintézték Akeemot és Semmit, és akiket maga Murphy és Hall játszottak. És a jelek szerint politikailag inkorrekt poénokból sem lesz hiány!


(via The Playlist)