Megérkeztek az első képek a Trónok harca előzménysorozatából

A múltkori látványtervek után az HBO most három hivatalos fotót tett közzé a várva várt fantasyszériából, a House of the Dragonból.

Ahogy arról korábban már többször írtunk, a House of the Dragon a Trónok harca-szerző George R.R. Martin Fire & Blood (Tűz és vér) című, 300 évvel a Trónok harca történései előtt játszódó, a Targaryen házról mesélő könyvei alapján készül.

Emma D’Arcy és Matt Smith. Forrás: HBO


A tízrészesre tervezett sorozat forgatása nemrégiben kezdődött, a bemutató pedig valamikor 2022-ben várható az HBO Maxon (akkor talán már nálunk is elérhető lesz ez a streamingszolgáltató). A House of the Dragon egyik ötletgazdája maga Martin, a másik Ryan Condal, a showrunner Condal mellett és a pilot epizód rendezője pedig a Trónok harca egyik direktora, Miguel Sapochnik.

Steve Toussaint. Forrás: HBO


A széria sztárjait a most nyilvánosságra hozott képeken láthatjuk. A hazánkban kevésbé ismert Emma D’Arcy (a Rendbontók című filmben láthattuk) játssza Rhaenyra Targaryen hercegnőt, aki a Trónok harca Daeneryséhez hasonlóan tud sárkányon lovagolni. Matt Smith (Womb – Méh, A korona) Daemon Targaryen herceget, Viserys király öccsét hozza. Mivel Rhaenyra nőnek született, ő a trón jogos örököse.

Olivia Cooke és Rhys Ifans. Forrás: HBO


Lord Corlys Velaryon szerepében Steve Toussaint (Perzsia hercege: Az idő homokja, Ez bűn, Kis fejsze) lesz látható. Ez a karakter a Velaryon ház vezetője és Westeros történetének legjobb hajósa. Olivia Cooke (Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni, Ready Player One, A metál csendje) Alicent Hightowert alakítja, a Kéznek, azaz a király segítőjének a lányát. Apja, a királyt hűségesen szolgáló Otto Hightower Rhys Ifans (Sztárom a párom) lesz, aki úgy látja, a legnagyobb fenyegetést Daemon, a király öccse jelenti a birodalomra.


(via HBO)