Meglepő szexjelenettel indított a Sárkányok háza 2. évada

A hétvégén elstartolt a Sárkányok háza új évada, és máris több beszédtémát adott a rajongóknak.

Az egyik látványos változás a Sárkányok háza előző évadához képest a főcím. Az első évadban egy vércsíkot láthattunk, amely Viserys király (Paddy Considine) régi Valyria modelljén keresztül kanyargott. A nézők nem voltak túlságosan elragadtatva a minimalista megoldástól, pláne, hogy az alkotók a zenét is csak újrahasznosították a Trónok harcából.

Ha átdolgozva is, de az új évadra is megmaradt Ramin Djawadi ikonikus főcímzenéje, a képeket viszont lecserélték. Az új animáció egy középkori faliszőnyeget ábrázol, amely a sorozat történetének megfelelően szövődik, és a Targaryen-történelem korábbi pillanatait ábrázolja. A vérnyomok továbbra is jelen vannak, de sokkal finomabban, a faliszőnyeget fokozatosan itatják át. Az évad előrehaladtával a szőnyeg az előző epizódok új pillanataival fog bővülni.

Ryan Condal, a sorozat társalkotója és showrunnere elmondta a THR-nek, hogy miért változtatták meg a stáblistát, és mi tetszett neki a legjobban az új dizájnban.

Forrás: Max

 

"Az eredeti sorozat elképesztő nyitójelenete miatt akartuk folytatni a változó főcím hagyományát. Az eredeti sorozatban a főcímek úgy változnak, ahogy a sorozat földrajzi helyzete változik, egyre többet mutatva meg Westerosból. Ezt akartuk folytatni a címsorral, de ahogy az első évad végére értünk, rájöttünk, hogy a vérvonalak és a származás története, amit abban az évadban meséltünk el - 20 évnyi idő az első évadban -, véget ért, mert most már minden Targaryen-ős felkerült a térképre. Nem volt hová mennünk. Ezért döntöttünk a radikális változás mellett. Most, hogy háborúban állunk, ez egy élő történelem, és ezt a történelmet vizuálisan akarjuk ábrázolni, és új dolgokat akarunk adni a rajongóknak, amiket szétszedhetnek és amikbe belemerülhetnek.”

A rajongókat ennél persze valószínűleg jobban izgatja, hogy mik történnek a főcím után. Az első részben kaptak is valamit, amire aligha számítottak: Ser Criston Cole, Rhaenys hercegnő egykori lovagja (és önkéntes vőlegénye) az egyik jelenetben orális örömökben részesíti új úrnőjét, Alicent királynét. Viserys király ezen a ponton nagyjából csak tíz napja lehet halott, úgyhogy az özvegy elég gyorsan megvigasztalódott.

Sok rajongó rámutatott, hogy épp Alicent volt az, aki elítélte Rhaenyst az állítólagos erkölcstelen viselkedéséért, és olyanokat is mondott, hogy "a végén a becsület és a tisztesség győzedelmeskedni fog", ehhez képest eléggé elengedte magát.

A Sárkányok háza 2. évadáról, pontosabban az első 4 epizódról írt kritikánk kedd reggel lesz olvasható itt, a Porton.

Via: Uproxx / THR