Michael J. Fox teljesen ledöbbent a róla szóló dokumentumfilmtől

Az Apple TV+ filmje a színész Parkinson-kórral való küzdelmét dolgozza fel.

Michael J. Fox, akit a legtöbben a Vissza a jövőbe-trilógiából ismerünk, 29 éves kora óta küzd a Parkinson-kórral. Most 61 éves. Bár a kór nem halálos, de jelenleg gyógyíthatatlan, és idővel súlyosbodhat. A betegség az agyat támadja, és remegést, valamint mozgásszervi zavarokat okoz.

A Still című film sajtótájékoztatóján Fox többek közt arról beszélt, hogy

a forgatás előtt fogalma sem volt arról, hogy milyen gyakran esik el, és hogy hogy fest az arca, mikor időről időre megereszkedik.

Bár Fox őszintén beszél a nyilvánosság előtt a betegségéről, azon a kérdésen ő is elgondolkodott, hogy volt-e valami, amiről eddig nem beszélt, és a film készítése hozta elő belőle. 

“Nem tudom, hogy vonakodtam-e attól, hogy beszéljek erről, de amikor megláttam, hogy hogy nézek ki, az nagyon sokkoló volt. Nem mindig tudom, hogyan festek, és bár ez nem zavar, de sokkolt, hogy milyen üres és kifejezéstelen tud lenni az arcom.”

– válaszolta. Így érez akkor is, mikor megbotlik valamiben, ami egyenesen a frászt hozza rá: “Nem számítottam rá, hogy felbukom a bútorokban!”

Még több Michael J. Fox

6 érdekesség a 60 éves Michael J. Foxról

Isten éltesse a színészt, aki nemcsak Marty McFlyként hősünk, hanem önmaga is példakép.

Tovább

 

A filmet Davis Guggenheim rendezte, akit Fox csak dicsérni tudott: “Davis olyan gyönyörűen forgatott. Lehetett volna ez egy szembesítés is, de katartikus lett." – mondta, majd arról is beszélt, hogy Davisnek mindenhez hozzá kellett férnie az életével kapcsolatban: “Sokkoló volt számomra, hogy ez a valóság, ez az én életem, és nem csak kitaláltuk.”

Davis is hálás volt Fox őszinteségéért:

“Sokan nagyon óvatosak azzal kapcsolatban, amit megosztanak, Michael viszont egy nyitott könyv, ami sokat elárul róla.”
Forrás: Apple TV+ / YouTube

 

Fox nem csak önmagával, de a környezetével is szembesült a film készítése közben:

“Ami a leginkább megérint, amikor nézem, az nem is a tragédia és a küzdelem – hanem a családom. Ezek az emberek csodálatosak, viccesek, és ők tartanak életben, ők tartanak egyben engem.”
A STILL: A Michael J. Fox Movie május 12-től látható az Apple TV+-on.

(via Far Out)