Michael Keaton megint eljátssza Batmant

A klasszikus Tim Burton-féle Batman-filmek sztárja a hamarosan elkészülő The Flash után a most forgó Batgirlben is újra magára ölti a denevérjelmezt.

Az HBO Max szuperhősfilmjében a színész a címszerepet alakító fiatal tehetség, Leslie Grace oldalán jelenik meg. Az énekesnő-dalszerző Grace-t a magyar nézők a nálunk csak DVD-n megjelent In the Heights – New York peremén című musicalből ismerhetik. Ő alakítja Batgirlt, aki a sztori szerint Batman szövetségesének, Gordon felügyelőnek a lánya (őt a filmben a Zack Snyder-féle Az Igazság Ligája után ismét J.K. Simmons játssza).


Keaton szerepeltetését a Warner Bros. még nem erősítette meg, de elég valószínűnek tűnik, mivel az már a nyáron nyilvánosságra hozott forgatási fotók óta nyilvánvaló, hogy a november elején érkező The Flash-filmben újból a Burton-féle Batman-filmek sztárja lesz a Denevérember (legalábbis az egyik, hiszen – ahogy arról korábban már írtunk – Keaton mellett az időutazást és alternatív univerzumokat bevezető alkotásban feltűnik a legutóbb leköszönő Batman, Ben Affleck is).

Ami pedig a jelenleg Londonban forgó Batgirlt illeti: Leslie Grace és Michael Keaton oldalán benne lesz egy másik nagy visszatérő, Brendan Fraser is, aki (ahogy arról korábban szintén beszámoltunk már) egy gyújtogató gonosztevőt fog alakítani, név szerint Firefly-t. A filmet rendezőként Adil El Arbi és Bilall Fallah, a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk alkotópárosa jegyzi, a forgatókönyvet pedig többek közt a The Flash, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása), illetve az Űrdongó szerzőjeként ismert Christina Hodson írta.

Keaton Tim Burton 1989-es Batmanjében. Forrás: InterCom


Nem volt egyébként mindig biztos, hogy Keaton visszatér Batmanként – még maga a színész számára sem, aki utoljára csaknem 30 éve bújt a denevérjelmezbe.

„Csak mert érdekelt a dolog, az nem jelenti azt, hogy meg is akartam csinálni.

Szóval őszintén szólva jó sok időbe telt, amíg rábeszéltek. Hiszen nem fogom csak úgy simán azt mondani, hogy oké, megcsinálom. Jónak kell lennie, és jó oka kell, hogy legyen a visszatérésemnek” – szögezte le a sztár a Variety friss podcastjében. És valljuk be, szavai némi bizakodásra adnak okot...


(via Variety)

 

Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna helyben megalakult zenekarukba.