Minden korábbinál kényelmesebbé vált a Netflix

Jó hírt kaptak azok a felhasználók, akik a mobiltelefonjukkal, utazás közben is szokták nézni a streamelős cég tartalmait. A Netflix most továbbfejlesztette az egyik évek óta elérhető szolgáltatását.

A Downloads For You nevű feature február 22-én vált világszerte elérhetővé a streamelős óriás előfizetői számára – legalábbis azok számára, akiknek androidos az okostelefonjuk. A szolgáltatás lényege, hogy a tévésorozatokat és filmeket előre le tudjuk tölteni a mobilunkra, hogy amikor épp nincs internetkapcsolatunk, akkor is nézhessük őket.

De ez még mind semmi (hiszen ez az ún. Smart Downloads funkció már évek óta elérhető a Netflixen): a szóban forgó tartalmakat nem is szükséges nekünk magunknak letöltenünk – végül is mik vagyunk mi, állatok?! A Downloads For You automatikusan letölti nekünk a filmeket és sorozatepizódokat, a korábbi preferenciáink alapján (azaz megvizsgálja a profilunkban, milyen tartalmakat streameltünk előtte).

Forrás: Netflix

 

Az új kényelmi funkció még azt is figyelembe veszi, mennyi hely van a telónkon, így választhatunk, hogy 1, 3 vagy 5 gigabyte-nyi Netflix-tartalom legyen éppen elérhető a mobilunkon. A Downloads For You szolgáltatás pedig elvileg hozzáfér a streamelős cég teljes tartalmához, de némely letöltések korlátozott mértékben valósulhatnak csak meg, a szerző jogi korlátozások miatt.

Egy új tanulmány szerint az amerikai fogyasztók átlagosan havonta 47 dollárt költenek különféle videó- és streaming szolgáltatók termékeire – ami 24 százalékkal magasabb szám, mint a koronavírus-járvány előtt. A korábbi 39 százalékról pedig 49-re emelkedett azon feliratkozók aránya, akik négy streamelős cég szolgáltatásait is igénybe veszik. Nem csoda tehát, hogy a Netflix ennyire a kedvében akar járni az előfizetőinek. De ahogy arra nemrégiben Martin Scorsese felhívta a figyelmet:

„Ha a további filmek megtekintését [a streaming platformokon] már algoritmusok javasolják az embernek a korábban látott filmek alapján,

és a javaslatok csupán ezeken a filmeken vagy az adott műfajon alapulnak, akkor ott hol a filmművészet?”


(via NME)