Nahát, egy újabb hibbant Nicolas Cage-film!

Nicolas Cage rendre olyan filmekben tűnik fel, amelyek forgatókönyvét hozzá hasonló kaliberű színészek a kezükbe sem vennék, de ezért is szeretjük. Most egy lepukkant vidámpark robotállataival verekszik meg! Lássuk, hogyan!

Talán nem véletlen, hogy Nicolas Cage nevéről nem egy kosztümös dráma vagy egy könnyed vígjáték ugrik be elsőre, hanem valami véres, erőszakos, ugyanakkor bizarr és a maga furcsa módján talán vicces is. Ez az ő védjegye, és ezt mindig olyan átéléssel hozza, hogy ettől gyakran – bár nem mindig – a rossz filmjei is élvezhetők maradnak. Merthogy Cage nemcsak eltúlzott játékáról híres, hanem arról is, hogy könnyen mond igent bármilyen filmtervre, és minél őrültebb a sztori, annál nagyobb esély van rá, hogy ő lesz a főszereplő. Nos, ilyen szempontból a Willy's Wonderland egy igazi Nic Cage film! Itt is az első trailer, ha valaki nem hinne nekünk.

A színész, aki a Netflixen most futó A szitokszavak története (2021) című ismeretterjesztő szériában szórakoztatja a nagyérdeműt, részben a saját őrült filmjeivel, most sem hazudtolja meg magát: gyakorlatilag ő az egyetlen nagy név ebben az első ránézésre teljesen zizi horrorkomédiában. Ő az a névtelen vándor, akinek lerobban a kocsija – és a kocsi nyilván nem véletlen robban le! -, és akinek egy cowboy kalapos idegen felajánlja, kifizeti a javítást, ha egy éjszakát a már bezárt vidámparkban, a Willy’s Wonderlandben tölt takarítóként.  Naná, hogy az egész egy csapda, ahogy erre hősünket egy csinos fiatal lány (Emily Tosta a Mayans M.C.-ből) figyelmezteti – mert valamilyen oknál fogva egy csapat fiatal is megjelenik a vidámparkban, hogy legyen kiket feltrancsírozni, és hogy legyen egy kis szex is.

És bár hősünk a jelek szerint meg sem hallja a figyelmeztetést, amikor beüt a baj, ő készen áll, és a felmosórongy is fegyverré válik a kezében. Merthogy a vidámpark alapjáraton is kissé ijesztő robotállatai életre kelnek, és támadásba lendülnek, fröcsög a vér, mindenki menekül, kivéve Nic Cage-et, mert ő nem az a menekülős típus. És nem mondom, hogy az egész TÉNYLEG ijesztő lenne, mert ezek az állatok úgy néznek ki, mintha a Muppet Show-ból selejtezték volna le őket úgy 36 év folyamatos használat után, de ez a Nicolas Cage filmek sajátos bája: ott van az őrület, az erőszak, de ott van bennük valami infantilis hibbantság is. A filmet a nem túl magasan jegyzett Kevin Lewis (Pasifogó kommandó, Gyilkos módszer) rendezte, a mellékszereplők között pedig ott van a veterán színésznő, Beth Grant, Grant Cramer, Ric Reitz és Chris Warner, és a Screen Media Films gyártásában készült produkció már február 12-én megnézhető lesz a különböző VOD platformokon.

És ami a sztorit illeti, sokan emlegetik fel, hogy az meglehetősen hasonlít a Five Nights at Freddy’s című túlélőhorrorvideójáték-sorozatra, ahol a játékosnak egy éjjeli biztonsági őr szerepében kell öt éjszakát túlélnie egy pizzériában, miközben állatrobotok támadják.