Natalie Portman egy liliomtiprásnak jár utána a Netflix új drámájában – ELŐZETES

A May December című filmben egy színésznő megrázó szerepre készül - ennek stációit mutatja be Todd Haynes rendezése.

A New York-i Filmfesztivál pénteki nyitófilmje lesz a Netflix új alkotása, amihez most befutott az előzetes is. A May December (a cím egy angol kifejezés az olyan kapcsolatokra, amikben a partnerek közt nagy a korkülönbség) középpontjában egy színésznő, Elizabeth Berry (Natalie Portman) áll, aki épp egy bulvárszenzációból készülő film főszerepére készül. Ő fogja alakítani Gracie Atherton-Yoot (Julianne Moore), a nőt, aki egy nála 23 évvel fiatalabb fiúval (Charles Melton) házasodott össze. Korábban pedig

szexuális kapcsolatot létesített vele az állatkereskedés raktárában, ahol dolgoztak. A fiú ekkor 13 éves volt.

Berry elutazik hozzájuk, hogy tanulmányozza a karaktert, jobban átélje az esetet és közelről lássa, miként működik a kapcsolatuk és a házasságuk. Mindeközben azonban egyre mélyebbre merül a témában, és az előzetes végén még egy hátborzongató pillanatot is látunk, amikor Berry kissé tébolyodott tekintettel azt mondja, egyenesen felénk: „Én vagyok Gracie!” Ez a jelenet a Fekete hattyú legbizarrabb pillanatait idézi.

Forrás: Netflix

 

Bár a Netflix nem említi, de egyértelmű a párhuzam Mary Kay Letourneau esetével: az amerikai tanárnőt szexuális bűncselekmény miatt börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek vallotta magát, hogy egy hatodikos, 13 éves fiúval létesített szexuális kapcsolatot. A fiú később feleségül vette a nőt.

Forrás: Netflix

 

A May December először az amerikai mozikban debütál, a Netflixre előreláthatólag valamikor az év végen kerül majd fel.

(via The Hollywood Reporter, Netflix)