Őrjöngenek a fanok a The Last of Us „csókjelenete” miatt

A két showrunner egy Variety-interjúban magyarázkodik a sokkoló képsorok miatt, miközben rekordnézettséggel hasít a 2. epizód.

VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

Felkerült az HBO Maxre a The Last of Us várva várt 2. epizódja, ami számos újdonságot tartogat a nézők számára. Megismerkedhettünk például a „clicker” avagy „kattogó” nevezetű népséggel, akik

kifinomult hallású, de teljesen vak, gombafertőzött emberek, undorító kelésekkel a fejükön.

Forrás: HBO Max

 

Az epizód utolsó perceiben Tess (Anna Torv) bevallja, hogy megharapta egy fertőzött, így csak idő kérdése, hogy átváltozzon. Ezért aztán inkább feláldozza magát: felrobbantja a fertőzöttekkel teli múzeumot, hogy Joel (Pedro Pascal) és Ellie (Bella Ramsey) biztonságban elmenekülhessenek nyugat felé. Ekkor látható a tévétörténelem legundorítóbb csókja:

közvetlen közelről mutatják a készítők, ahogy a gombafonalak az egyik fertőzött szájából „átmásznak” Tess szájába – nem csoda, hogy kiakadtak a rajongók!

Íme néhány felháborodott és értetlenkedő Twitter-üzenet a sokból:

Az a csókjelenet a The Last of Usban kib*szott undorító volt.

 

Semmi, de tényleg SEMMI sem lehet gusztustalanabb, mint az a gombás csók Tess és a kattogó között. A sorozat WTF  csúcspontja.

 

 

 

Ha valaki látta a The Last of Us új epizódját, csak annyit mondok, hogy ha valaha is csókolózunk, úgy akarok csókolózni, mint a kattogó.

 

A két showrunner, Craig Mazin és Neil Druckmann egy Variety-interjúban megmagyarázták a sokkoló jelenetet (amelyben ráadásul gyökeresen eltértek a sorozat alapjául szolgáló videójátéktól, amelyben Tesst a katonák ölik meg). Mazin így érvelt:

Már korábban is feltettük azt a kérdést, hogy miért erőszakosak a fertőzött emberek. Ha az a lényeg, hogy terjesszék a gombát, miért kell erőszakosnak lenniük? Arra jutottunk, hogy nem kell nekik [annak lenni]. Azért erőszakosak, mert ellenállunk. De mi van, ha nem? Hogy néz ki, ha csak állsz teljesen mozdulatlanul, és hagyod, hogy ezt tegyék veled [vagyis: megfertőzzenek]?

De kiderült az is, hogy The Last of Us új rekordot állított fel: a Nielsen mérései és a Warner Bros. Discovery adatai szerint a 2. epizódra 5,7 millió néző volt kíváncsi, ami 22 százalékos növekedést jelent a múlt heti, akkor rekordot jelentő 4,7 millióhoz képest. Az HBO saját mérése szerint egyébként az 1. epizód már 18 millió nézőnél tart.

Összehasonlításképp: az HBO másik saját gyártású, népszerű produkciója, az Eufória 2. évadának premierje 2,4 milliós nézőszámmal indult, majd a fináléra ez a nézettség végül 6,6 millióra nőtt – ennyit számít az, hogy a The Last of Us eleve egy 10 millió példányban eladott konzoljáték sikereire építhet.

(via Uproxx & The Independent & Variety)