Rápörögtek a nézők a Sárkányok házára

Közben kijött egy spoileres részlet a 6. részből, ahol már az idősebb színésznő alakítja Rhaenyrát.

Az indulása sem volt éppen gyenge a Trónok harca előzménysorozatának, ahogy mi is megírtuk, a Sárkányok háza debütáló epizódja az HBO legnagyobb egyéjszakás nézettségét hozta a Trónok harca sorozatfináléja óta.

Nagy következtetést abból még nem lehetett levonni, de most, hogy az évad felén már túl vagyunk, kijelenthető, hogy sikerült megtartani a nézőket, sőt,

az ötödik epizód 3%-kal több amerikai nézőt vonzott, mint a negyedik.

A Variety összegzése szerint az első öt epizód átlagosan 29 millió nézőt érdekelt, ami azt sugallja, hogy a széria az elődjéhez hasonló utat járhat be. Emlékeztetőül: a Trónok harca 2019-es nyolcadik és egyben utolsó évadát epizódonként átlagosan több mint 44 millióan nézték.

Az első epizódot közel 10 millióan nézték meg a debütálásakor, míg a 2. epizód 10,2 milliót ért el. A 3. epizódról nem álltak rendelkezésre streaming adatok, a 4. epizód nézettsége viszont 5%-kal nőtt, az 5. epizód 3%-os növekedése pedig azt jelzi, hogy

a sorozatnak mostanra kialakult egy masszív törzsközönsége.

Kérdés, hogyan reagálnak majd a nézők a színészcserékre, a 6. epizód ugyanis egy jelentős időugrással kezdődik, és Milly Alcock, illetve Emily Carey helyett idősebb színészek, Emma D'Arcy és Olivia Cooke fogják Rhaenyra Targaryen hercegnőt és Lady Alicent Hightowert alakítani.

Az HBO tegnap be is mutatott egy olyan részletet, amelyen már a D’Arcy által alakított Rhaenyra látható pillanatokkal azután, hogy megszülte első gyerekét.

Korábban Alcock azt mondta, hogy a széria alkotói lebeszélték őket arról, hogy találkozzanak egymással.

A két Rhaenyra szeretett volna leülni egymással és Miguel Sapochnikkal, és megbeszélni a hercegnő karakterfejlődését, a széria kreátora azonban nemet mondott, és azzal nyugtatta a színésznőket, hogy mindkettőjükben megvan a karakter.  Alcock szerint a showrunner attól félt, hogy a két színésznő megpróbálná egymást utánozni.

Az 5. epizódot a Port podcastjában is kibeszéltük:

Via: Variety / Uproxx