Sakkmusical lesz A vezércselből

A színpadi verzióban is a nemi egyenlőségért folytatott küzdelemre fókuszálnak.

A tavalyi év egyik legnagyobb netflixes sorozatsikeréből, pontosabban Walter Tevis regényéből a jelek szerint színpadi musical lesz, a Level Forward nevű produkciós cég ugyanis megvásárolta a jogokat.

Emlékeztetőül: A vezércsel egy árva kislány, Beth Harmon története, akiről hamar kiderül, hogy sakkzseni, felnőve pedig versenyről versenyre jár, eljut Kentuckytól Párizson át Moszkváig, és nemcsak az ellenfeleit, de az előítéleteket és a függőségeit is sikerül legyőznie. A produkció február végén megkapta a legjobb minisorozatnak járó Golden Globe-ot, a főszerepet alakító Anya Taylor-Joyt pedig a kategória legjobb színésznőjének választották.

Az író, Walter Tevis az 1983-ban megjelent A vezércsel mellett olyan, később megfilmesített regényeket jegyez, mint A svindler és A földre pottyant férfi – utóbbiból szintén készült egy színpadi adaptáció.

A jogokat megvásárló produkciós cég vezetője, Adrienne Becker és Julia Dunetz producer nyilatkozata alapján egy inspiráló musicalt akarnak készíteni, amely Beth útja és végső győzelme mellett azokra a nőkre is fókuszál, akik segítik őt közben.

Igazi szirénhangja ez a sztori a most zajló, nemi és faji egyenlőségért folytatott küzdelmeinknek, és alig várjuk, hogy belevághassunk a projektbe”,

nyilatkozták.  

A Level Forward korábban olyan filmeket készített, mint Az asszisztens, de ők jegyzik az Oklahoma!, a What The Constitution Means To Me és a Slave Play című színdarabokat is. Arról egyelőre nincs hír, kik szerepelnének A vezércsel musicalváltozatában.