Sorozat lesz az egyik legjobb 90-es évekbeli thrillerből

A Cape Fear – A rettegés foka sorozatverzióját az 1991-es alkotás rendezője, Martin Scorsese hozza tető alá, aki Steven Spielberggel állt össze a projekt kedvéért.

A két rendezőlegenda a széria executive producereként fog tevékenykedni, míg a kreátor és showrunner az a Nick Antosca lesz, aki a Channel Zero című horrorantológiával és A tett című bűnügyi sorozattal szerzett nevet magának. A közelgő mű már a harmadik feldolgozása lesz egyébként John D. MacDonald The Executioners című bűnregényének, hiszen az első filmadaptáció 1962-ben készült belőle (Gregory Peck és Robert Mitchum főszereplésével).

A sztorit minden bizonnyal mindenki jól ismeri, hiszen a hatvanas évekbeli és a ’91-ben bemutatott verzió is sokak kedvence. Egy börtönből szabadult erőszaktevő, Max Cady kirendelt védőjét okolja azért, hogy egy évtizedre börtönbe került,

ezért bosszút akar állni

– az ügyvéd mellett az egész családján is, hiszen mindannyiukat terrorizálni kezdi.

Az 1991-es film főszereplői: Robert De Niro, Jessica Lange és Nick Nolte. Forrás: Dirck Halstead / Getty Images


Miközben a két korábbi filmfeldolgozás eléggé hasonlított egymásra, az új adaptáció a hírek szerint gyökeresen más lesz az előzőeknél:

az alapsztori mellett ugyanis hangsúlyosan kortárs, XXI. századi közegben játszódik majd, és vizsgálat tárgyává teszi az amerikai társdalom megszállott rajongását a true crime műfaja iránt.

A cselekményen az alkotók csak minimálisat módosítanak: itt egy olyan házaspár áll majd a börtönből szabadult bűnöző célkeresztjében, akik mindketten ügyvédek.

Ez lesz egyébként Scorsese és Spielberg első tévés együttműködése, és kifejezetten érdekes, hogy pont ők ketten vannak benne a projektben, mivel az eredeti tervek szerint Spielberg rendezte volna az 1991-es Cape Feart, mivel Scorsese pont egy Oskar Schindler életéről szóló filmen dolgozott – végül (ahogy azt mindenki pontosan tudja) a direktorok helyet cseréltek, és az előbbi valósította meg a Schindler listáját, az utóbbi pedig az új A rettegés fokát.


(via Slashfilm)

 

Ez is érdekelhet

10 dolog, amit nem tudtál a Cape Fear – A rettegés fokáról

Nem minden remake az ördögtől való – főleg, ha a rendezőjét Martin Scorsesének hívják. A filmtörténelem egyik legjobban sikerült remake-je, A rettegés foka szombaton lesz a tévében, mi meg utánajártunk, mi mindent lehet tudni róla.

Tovább