Sorozatot készített a Netflix Matthew McConaughey jogi thrilleréből

Az igazság árát május 13-tól láthatjuk. Most előzetes is érkezett hozzá.

A Michael Connelly bestsellerén alapuló sorozat főszerepét Manuel Garcia-Rulfo játssza; feleségét Neve Campbell formálja meg, de játszik a szériában Becki Newton (Így jártam anyátokkal, Válás) is. A 2011-es filmverzióban a főszerepet alakító McConaughey mellett olyan sztárokat láthattunk, mint Ryan Phillippe, Josh Lucas, William H. Macy, Bryan Cranston vagy Marisa Tomei.

Az igazság ára eredeti címe az, hogy The Lincoln Lawyer, mert a Mickey Haller nevű főhős, egy büntető ügyvéd kedvenc kocsiját, egy Lincoln Continentalt használ irodaként. Mivel az alapul szolgáló mű egy regénysorozat, a széria sztorija eltér majd a filmétől, hiszen a saga egy másik kötetét használták fel hozzá. De ezúttal is azt figyelhetjük, hogy a korábban piti bűnözőket védő jogásznak egy nagyszabásúbb üggyel kell megbirkóznia, amelynek szálai azonban egy összeesküvést sejtetnek.


A sorozat kreátora és executive producere pedig nem más, mint a Hatalmas kis hazugságok és a Tudhattad volna révén ismert David E. Kelley. A munkálatokban szintén executive producerként részt vett az eredeti könyv szerzője, Michael Connelly is, aki szerint a nálunk kevésbé ismert Manuel Garcia-Rulfo személyében (a Nyughatatlan özvegyekben, a Sicario 2-ben vagy A Greyhound csatahajóban láthattuk) megtalálták a tökéletes Mickey Hallert.

A szériának egyébként elég kalandos sors jutott, hiszen először már a 2011-es film premierje után elkezdtek dolgozni rajta (vélhetően a produkció sikere miatt). Akkor még az ABC csatorna és a Lionsgate stúdió állt a projekt mögött, ami később a CBS-hez került, hogy aztán egy évtized elmúltával végül a Netflix valósíthassa meg. A streaming szolgáltató oldalán egyébként elérhető a filmverzió is.


(via IndieWire)