Szenzációs sztárparádéval készül Spielberg és a Netflix közös krimije

Helen Mirren, Pierce Brosnan, Ben Kingsley és féltucat további brit híresség is szerepelni fog A ​csütörtöki nyomozóklubban.

Gőzerővel készül a Netflix boszorkánykonyháján Richard Osman bestseller regénye alapján
A ​csütörtöki nyomozóklub nagyszabású filmváltozata. A társfinanszírozó Steven Spielberg cége, az Amblin Entertainment (Spielberg ugyanis már 2020-ban lecsapott a filmes jogokra), a forgatókönyvíró és a rendező pedig Chris Columbus, az első két Harry Potter-mozifilm atyja.

Forrás: Viking Press / Penguin / Agave

 

Az Agave kiadó gondozásában már magyarul is olvasható történet középpontjában egy békés nyugdíjasotthon négy lakója áll, akik minden csütörtökön összeülnek, hogy megoldatlan gyilkosságokról beszélgessenek (innen cím), ám egy nap tényleg kegyetlen gyilkosság történik a közelükben, így a „csütörtöki nyomozóklub” hirtelen már nemcsak kedélyesen diskurál a bűntényekről, hanem egy izgalmas nyomozás kellős közepébe csöppen. A detektívklub 80 év körüli tagjait csupa neves sztár alakítja majd:

  • Helen Mirren lesz Elizabeth, az exkém
  • Sir Ben Kingsley lesz Ibrahim, az ex-pszichiáter
  • Pierce Brosnan lesz Ron, az egykori szakszervezeti aktivista
  • Celia Imrie lesz Joyce, a volt nővér

De a brit és ír színházi élet színe-java látható lesz a filmben: szerepel benne David Tennant, Daniel Mays, Naomi Ackie, Jonathan Pryce, Henry Lloyd-Hughes, Richard E. Grant, Tom Ellis, Geoff Bell, Paul Freeman, Sarah Niles és Ingrid Oliver is.

Richard Osman, aki a bestsellerírói karrierje előtt széles körben ismert televíziós műsorvezetőként, producerként és humoristaként tevékenykedett a BBC-nél és az  ITV-nél, így kommentálta a fenti sztárparádét:

Ez a Harry Potter-filmek óta összeállított legjobb brit szereplőgárda!

(via Deadline)