Szívrohamáról mesélt a Breaking Bad és a Better Call Saul sztárja

A Kisasszonyok és a Senki című filmekben is látott Bob Odenkirk még a múlt nyáron lett rosszul, épp a Better Call Saul forgatásán. Hatalmas szerencséje volt...

Ahogy arról annak idején mi is beszámoltunk, a színész július végén esett össze a Breaking Bad spinoffjaként és előzményszériájaként egyszerre működő produkció utolsó, hatodik évada forgatásán az új-mexikói Albuquerque-ben. Már akkor is megírtuk, hogy Odenkirkhöz a stáb tagjai hívtak mentőt, akik azonnal kórházba szállították, ahol végül operáció nélkül tudták helyrehozni az egészségét (ún. blokád alakult ki a szívében, ez okozta a rosszullétet).

Bob Odenkirk a Better Call Saulban. Forrás: Netflix


Az 59 éves sztár most a New York Timesnak adott interjúban a nyári incidensről is beszélt. Elmondta, hogy szerencsésnek érezheti magát, amiért aznap egész nap ugyanazt az egy jelenetet forgatta kollégáival, Rhea Seehornnal (a főhős szerelme, Kim megformálója) és Patrick Fabiannel (a Saul ellenlábasát alakító ügyvéd, Howard szerepében), mivel az ő kiáltozásaik riasztották a stáb orvosi csapatát, amikor Odenkirk a padlóra zuhant előttük.

A színésznek egyébként az összeesése utáni pillanatokban nem volt pulzusa, és simán megtörténhetett volna, hogy a jelenet forgatása gond nélkül lezajlik, ő pedig nyugodtan visszaballag a lakókocsijába – és a többibe inkább jobb nem is belegondolni. „Épp egy jelenetet forgattunk. Egész nap ezzel voltunk elfoglalva, szóval szerencsére nem mentem vissza a lakókocsimba. Épp indultam volna az edzőterembe tekerni egyet a Cubs meccsére, amikor egyszer csak a földre estem.

Rhea szerint azonnal kékesszürkére változott a színem”

– ecsetelte Odenkirk.


A sztár azt is elmesélte, hogy a helyi orvoscsapatnak az automata defibrillátorral nem is sikerült azonnal visszahoznia a pulzusát, csak harmadik próbálkozásra. „2018 óta tudom, hogy van ez a plakklerakódás a szívemben. Két szívsebészhez is elmentem a Cedars-Sinaiba (kórház Los Angeles-ben – a szerk.), volt érfestés, MRI meg minden ilyesmi” – számolt be kórtörténetéről a színész, aki azt is hozzátette, hogy az orvosok nem értettek egyet a kezelésben: míg az egyikük azonnali gyógyszerszedést javasolt, a másikuk (akire végül hallgatott) azt tanácsolta, várjanak. A nyári szívrohamot egyébként az okozta, hogy az egyik ilyen plakk szétzúzódott.


A Better Call Saul eredetileg az AMC sorozata, de immár mind az eddigi öt évada elérhető a Netflixen. A hatodik évad – amelynek forgatása során Bob Odenkirk majdnem meghalt – valamikor 2022 első negyedévében debütál (mivel eddig még nem jelentettek be ennél közelebbit, vélhetően majd csak márciusban).


(via Independent)


FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után pár órával az AMC bejelentette, hogy az első negyedévnél kicsivel később, április 18-án debütál a hatodik évad.