Tudjuk, mit streamelsz a hétvégén

Ezek a legizgalmasabb újdonságok a Netflix, az HBO Max, az Apple TV és a Prime Video kínálatából.

A tévé előtt töltöd a hétvégét? Mutatjuk, mit érdemes nézni a streaminges platformokon.

Baráti beszélgetések (HBO Max)


Sally Rooney sikerregényéből, a Normális emberekből két éve készült egy sorozatverzió, most ugyanez a stáb az írónő debütáló könyvét is feldolgozta. A 12 epizódból álló Baráti beszélgetések főhőse a Dublinban tanuló, írónak készülő Frances, aki megismerkedik egy híres fotóssal, és egyre közelebb kerül hozzá. Francesnek imponál az idősebb nő ízléses otthona és jóképű férje, Nick. Frances és a férfi flörtölni kezdenek, de kalandjuk, ami kezdetben szórakoztató csacskaságnak tűnik, később fájdalmas érzésekhez vezet.

Salt-N-Pepa (Netflix)



Let's Talk About Sex, Push It, Whatta Man – ki ne ismerné ezeket a slágereket?

Mario Van Peebles portréfilmje bemutatja, hogy a queensborough-i főiskolás Cheryl „Salt” James és Sandra „Pepa” Denton hogyan robbant be a rap és a hiphop világába Salt-N-Pepa néven a 80-as évek közepén, miután felvettek egy dalt egy barátjuk iskolai projektjéhez.

Éjszakai égbolt (Prime Video)


J.K. Simmons és Sissy Spacek alakítja a főszereplő házaspárt ebben a sci-fi minisorozatban.

A sztori szerint találnak egy lakatlan bolygóhoz vezető portált a kertjükben.

Kell ennél többet mondani?

Akkor és most (Apple TV+)


A Miami spanyol ajkú részében játszódó thrillersorozat fókuszában egy baráti társaság áll,

amelynek egyik tagja életét veszti egy átbulizott hétvége során.

A főhősök 20 évvel később kénytelenek szembesülni a következményekkel. A 8 epizódból álló szériában az Oscar-jelölt Marina de Tavira (Roma) és Rosie Perez (Szemet szemért) is látható.

Love, Death & Robots (Netflix)


Harmadik évadával tér vissza Tim Miller animációs antológiasorozata. A Deadpool rendezője még a kétezres évek elején szerette volna David Fincherrel közösen feldolgozni az 1981-es Heavy Metal című filmet, de nem tudtak elegendő forrást szerezni hozzá, ezért félretették a projektet. Végül Fincher javaslatára úgy döntöttek, inkább sorozatot csinálnak belőle a Netflixre. A koncepció lényege, hogy minden epizódot egy más országból származó animációs csoport készít, akik különféle sci-fi-témákat dolgoznak fel.

Tokyo Vice (HBO Max)


Bár az amerikai HBO Maxon már régen lepörgött a teljes sorozat, a Tokyo Vice 8. és egyben utolsó része még csak most kerül fel a platform hazai verziójára. A történet Jake Adelstein amerikai újságíró önéletrajzi regényén alapul, akinek 1993-ban sikerült bekerülnie Tokióban az egyik legnagyobb napilaphoz, és később a jakuzával is összeakasztotta a bajszát. A széria producere Michael Mann, a főszerepet pedig Ansel Elgort alakítja, aki felkészülés gyanánt meg is tanult japánul.

A tökéletes párosítás (Netflix)


A Vicoria Justice által alakított Lola egy Los Angeles-i, borokkal foglalkozó cég keményen dolgozó vezetője. Ahhoz, hogy megszerezzen egy új, fontos ügyfelet,

el kell utaznia hozzá Ausztráliába, egy birkafarmra.

Végül úgy alakul, hogy ő is beáll dolgozni segédmunkásként, és közben beleszeret egy sármos helyi férfiba.

A megállapodás (HBO Max)

Az eredetileg a BBC által gyártott krimisorozat sztorija szerint egy 100 éves walesi sörfőzde újdonsült főnökét, a kokainista Jacket holtan találják.

A főzde négy alkalmazottja, akik egyben barátok is, úgy döntenek, hogy nem beszélnek a történtekről, de kérdés, meddig tudják tartani némasági fogadalmukat.

A sínek másik oldalán (Netflix)

A Madridban játszódó spanyol sorozat főhőse Tirso Abantos háborús veterán, aki egy háztartási boltot vezet a város egy rossz hírű környékén. Amikor vietnámi származású unokáját, Irenét támadás éri,

úgy dönt, hogy egy korrupt rendőr segítségével saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást.

Az első évad nyolc, egyenként 80 perces epizódból áll.

Tina (HBO Max)


Tina Turner ebben a dokumentumfilmben bepillantást enged életének számos olyan pillanatába, amit eddig még soha nem láthattunk. A Tina az R&B királynőjévé válásától az 1980-as évek rekordokat döntögető hatalmas koncertjeiig kíséri végig az énekesnő karrierjét, megmutatja belső vívódásait és néhányat élete legszemélyesebb pillanataiból, hogy felrajzolja a modern zenetörténelem egyik legmeghatározóbb és legnagyobb hatású előadóművészének portréját. A portréfilm a PORT.hu kritikusa szerint szívszorító és inspiráló.