Új funkcióval jelentkezik a Netflix

A „Nézzünk valamit!” feature elsősorban a bizonytalankodó felhasználóknak szól: leveszi a döntés terhét a vállukról.

„Néha csak el akarod indítani a Netflixet, és máris néznél valamit.

Ezért hoztuk létre a Nézzünk valamit funkciót, amivel azonnal ellazulhatsz, és elkezdhetsz egy filmet” – olvasható a streamelős szolgáltató közleményében. A cég egy olyan helyzetet vázol fel, amikor semmi sem keltette fel az érdeklődésünket, a család pedig képtelen döntésre jutni azzal kapcsolatban, mi legyen az esti film.

„Amint megnyomod a Nézzünk valamit gombot, máris egy olyan sorozatot vagy filmet varázsolunk eléd, amiről korábbi választásaid alapján tudjuk, hogy szeretni fogod. Egy további kattintás az Inkább mást nézek gombra, és egy teljesen új sorozat vagy film, egy korábban már megtekintett sorozat vagy film, a Saját listán szereplő sorozat vagy film, vagy egy korábban befejezetlen sorozat vagy film kerül eléd” – folytatódik a sajtóközlemény.


A funkció elérése pedig pofonegyszerű, hiszen megtaláljuk a profilnevünk alatt, a Netflix honlap tizedik sorában, illetve a navigációs menüben is a képernyő bal oldalán. A Nézzünk valamit funkciót ezenkívül teljes mértékben támogatja a Szövegfelolvasó (TTS) a képernyőolvasót használó előfizetőknek, akik a Kisegítő lehetőségek menüpontban tájékozódhatnak róla, hogyan tudják a funkciót beállítani a készülékükön.

Sokszor leírtuk már, milyen nehéz kiigazodni a Netflix elképesztő mennyiségű tartalma között, és ez is egy új segítség, amivel rendszert vihetünk a káoszba. Aki viszont inkább továbbra is maga válogatna, csak kicsit elveszett a címek között, annak ebben a korábbi cikkünkben írtuk meg, hogy az alap műfaji kategóriákon kívül

bizonyos titkos kódok segítségével olyan speciális tartalmi meghatározásokon belül tudunk keresgélni, mint például a katonai tévéműsorok, a gyerekkönyv-adaptációk, az állatos mesék, a fekete komédiák, a screwball comedyk, a slapstick comedyk, a politikai dokumentumfilmek vagy épp a kulthorrorok.


(via Open Communications)