Újabb borzalmak érkeznek a Netflixre napjaink egyik legjobb horrorrendezőjétől

Az Usher-ház bukása Edgar Allan Poe klasszikusának modernizált verziója. Nézd meg az önmagában is félelmetes előzetest!

A streamingóriás október 12-én mutatja be a limitált hosszúságú szériát, amit az a Mike Flanagan jegyez, akinek a Mise éjfélkor, A Bly-udvarház szelleme és A Hilll-ház szelleme című Netflix-horrorsorozatokat is köszönhetjük, de nagyjátékfilmben is neves horrorfilmes alkotónak számít (lásd: Álom doktor, Gerald’s Game). Flanagan ezúttal a klasszikus horror mestere, Edgar Allan Poe több munkája alapján dolgozott, elsősorban persze Az Usher-ház bukása című novellán.


A sztori szerint a kegyetlen ikertestvérek, Roderick (Bruce Greenwood) és Madeline Usher (Mary McDonnell) jövedelmező és befolyásos birodalommá építették fel Fortunato Pharmaceuticals nevű vállalatukat.

Ám napvilágra kerülnek a múlt titkai, amikor egy titokzatos nő (Carla Gugino) elkezdi megtizedelni az Usher-dinasztia örököseit.

Akik szép számmal vannak, hiszen Rodericknek hat gyermeke is van: őket Henry Thomas (a Flanagan-horrorsorozatok állandó szereplője), Samantha Sloyan, T'Nia Miller, Rahul Kohli, Kate Siegel és Sauriyan Sapkota formálják meg;

de szerepel a szériában Annabeth Gish és a Star Wars-sztár Mark Hamill is: ő játssza Arthur Pymet, a család könyörtelen ügyvédjét és „takarító”-ját.

Aki egy kis borzongásra vágyik, annak minden bizonnyal jó választás lesz a szűk egy hónapon belül érkező sorozat, hiszen már a most nyilvánosságra hozott trailer is egészen hátborzongató: nemcsak tele van véres részletekkel, de folyamatosan Giuseppe Verdi Requiem című, félelmetes hangulatú gyászmiséje szól alatta.

Carla Gugino a sorozatban. Forrás: Netflix


A bosszúálló karma (ő maga következménynek hívja magát) szerepében feltűnő Gugino kifejezetten hidegrázós alakítást nyújt, az pedig, ahogy Greenwood Roderickként elkezdi ismételgetni A holló című Poe-költeményből ismert

„soha már”

szavakat, egyenesen nyomasztó.


(via EW.com, Netflix Magyarország)

 

Ez is érdekelhet

Isten vérszívói – Mise éjfélkor

A Mise éjfélkor elmélkedés Istenről, hitről és a megbocsájtásról, horror köntösben.

Tovább