Újabb előzetes jött ki a Zack Snyder-féle, 4 órás Igazság Ligájához

A 2017-es szuperhősfilm újravágott és kibővített verziója 2021-ben debütál majd az HBO Maxon.

A DC-szuperhősök rajongóinak legnagyobb örömére Zack Snyder újabb képsorokat mutatott be a már most kultikus Snyder Cutból, azaz a 2017-ben a mozikban egyszer már levetített, és igencsak negatív kritikai fogadtatásban részesülő Az Igazság Ligája 4 órás, kibővített rendezői változatából. A produkcióból annak idején magánéleti okok maitt távozó rendező (akinek a székébe végül a Bosszúállók atyja, Joss Whedon ült) kedden a hivatalos Twitter-oldalán tette közzé az alábbi fekete-fehér videót, mi nem más, mint egy majdnem 5 perces kedvcsináló előzetes a Snyder Cuthoz, a zseniális Leonard Cohen Hallelujah című számával.

Az HBO Max időközben kirakott a videóból egy színes verziót is:

Az új trailerben látható többek között a korábbi verzióból érthetetlen okokból kivágott karizmatikus főgonosz, Darkseid is, aki sokkal ismertebb figura a DC-képregények univerzumában, mint a 2017-es filmben végül csatasorba álló Steppenwolf. Darkseid ugyanis lényegében „a DC Thanosa”, egy isteni hatalmú, űrbéli szupergézengúz, aki 1970 óta Superman és az Igazság Ligájának legádázabb ellenfele (érdekesség, hogy ő is úgy néz ki, mint egy morcos, szürke kőgólem – de ő volt előbb, mert Thanost csak három évvel később találták ki).

Korábban mi is megírtuk itt a Port.hun, hogy Zack Snyder annak idején a lánya öngyilkossága miatt döntött úgy, hogy kiszáll Az Igazság Ligája projektből, és a producer feleségével együtt úgy döntött, visszavonul a hollywoodi szórakoztatóiparból. A rajongók viszont éveken át hangosan kampányoltak a film eredeti verziójának bemutatásáért, mert Whedon vidám verekedését sokan egyáltalán nem tartották a DC-hősökhöz méltó, komor és magasztos történetnek. A #ReleaseTheSnyderCut néven futó online kezdeményezést idővel a film több főszereplője is látványosan felkarolta a saját közösségi oldalán, többek között a Wonder Woman alakjával mostanra egybeforrt Gal Gadot, az akkori ügyeletes Batman, Ben Affleck, a Supermant alakító Henry Cavill és az Aquamanként feszítő Jason Momoa is.

Snyder saját bevallása szerint nagyon izgul a régi-új verzió fogadtatása miatt, annál is inkább, mivel a 4 órás játékidő fele korábban sosem látott jelenetekből fog állni. A Snyder Cut jelenleg az utómunka fázisban tart, CGI-mágusok hada dolgozik rajta. A rendező megerősített egy korábbi pletykát is: lesz a filmben egy korábban sosem látott jelenetet, amelyben Jared Leto Jokere is visszatér! A film valamikor 2021-ben lesz látható az HBO Maxon, de pontos premierdátumról egyelőre nem tudni. (via The Independent)