Újabb régi, közönségkedvenc Star Wars-karakter tért vissza a franchise-ba

Ráadásul az Ahsoka tévésorozatban is ugyanaz az Anthony Daniels bújt C-3PO páncéljába, aki a korábbi filmekben.

VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

A Star Wars franchise egyik legendás színésze, Anthony Daniels hivatalosan is elismerte: ő alakította C-3PO-t egy szívmelengető cameo erejéig az Ahsoka tévésorozat 7. epizódjában.

Az aranyszínű protokolldroid Leia Organa szenátor nevében toppant be váratlanul az Új Köztársaság bíróságára, hogy tolmácsolja: maga a hercegnő engedélyezte Hera Syndulla veszélyes küldetését Ezra felkutatására, amivel a zöld bőrű tábornok a lefokozását kockáztatta. C-3PO végül sikeresen megmentette Herát a hadbíróságtól – bár azt maga az Új Köztársaság kancellárja, Mon Mothma sem nagyon hiszi, hogy Leia előre engedélyt adott volna a kockázatos küldetésre (inkább az lehetett, hogy utólag szóltak neki, amikor a Thrawn admirális jelentette fenyegetés már kézzelfogható ténnyé vált).

 

Forrás: Barry Brecheisen/Getty Images

 

Anthony Daniels az X-en (korábbi nevén: Twitter) köszönte meg azt a sok pozitív reakciót, amit C-3PO felbukkanása miatt kapott az Ahsoka 7. epizódjának debütálása után.

Annyira örültem, hogy rövid ideig tündökölhettem az ikonikus Ahsoka sorozatban. Tökéletesen éreztem magam a kedves színészekkel és a stábbal a forgatáson, a csodálatos Volume [ez egy speciális háttértechnika - a szerk.] előtt, és most annyira meghatódtam a nézők kedves kommentjei miatt, akik értékelték, hogy 3PO képviselte a szeretett hercegnőt. Köszönöm! Mindenkinek!

A nézők körében jó ideig bizonytalanság uralkodott azzal kapcsolatban, ki van C-3PO páncéljában, mivel ez a cameo viszonylag rövid volt, és Anthony Daniels korábban már hivatalosan is bejelentette, hogy utoljára a Skywalker korában alakította az aranyszínű droidot. A Disney+ sorozatai azonban újabb esélyt adtak az eredeti trilógia szereplőinek, hiszen Anthony Daniels mellett korábban Mark Hamill is visszatérhetett (digitálisan megfiatalítva) a képernyőre ikonikus Star Wars-karakterként.

A legmegdöbbentőbb azonban a színész posztjában az volt, hogy az Új Köztársaság tárgyalóterme ezek szerint a Volume segítségével készült, holott annyira valóságosnak tűnt, hogy mindenki azt hitte, épített díszlet. Ez a fajta digitális háttér azonban pont erre lett kitalálva: itt már nem zöld vásznak előtt mozognak a színészek, akik majd csak a moziban ülve tudják meg, miről is szólt a jelenetük, hanem egy hatalmas „LED-fal” előtt, amire élőben vetítik oda a digitális hátteret. A forradalmi technológia (amiről részletesen ebben a PORT.hu-cikkben írtunk) tehát zökkenőmentesen egyesíti az új és a régi trükkmesteri iskolát, miközben simán képes a végeredmény megtéveszteni az avatatlan szemet.

 

(via Screenrant)