Végre kiderült, mikor jön a Netflixre A Korona 5. évada

Készíthetjük a zsebkendőt és a hideg élelmet: november 9-én jön a népszerű sorozat új évada, ami a pletykák szerint Diana hercegné életét és 1997-es halálát dolgozza fel. De kiderült néhány új részlet a Vajákról, az Enola Holmes 2-ről és az Emily Párizsbanról is.

A Netflix szeptember 24-én, szombaton tartotta meg a TUDUM 2022 elnevezésű eseményét, ami lényegében egy nagy szabású élő közvetítés volt, korábban még sosem látott előzetesekkel, valamint számos friss bejelentéssel a népszerű streaming platform közelgő, sikervárományos sorozataival kapcsolatban (a név egyébként onnan van, hogy ez a Netflix összetéveszthetetlen bejelentkező szignálja).

Forrás: Netflix

 

Bár az írók és a producerek továbbra is szűkszavúan nyilatkoztak arról, hogy a brit királyi család életének mely valós eseményeit tervezik az 5. évadban bemutatni, a szereposztás alapján a rajongók biztosra veszik, hogy Diana hercegné titkos viszonyai, valamint az 1997-es halála is a sorozat fő témái lesznek. Salim Daw alakítja ugyanis Mohamed Al-Fajedet, a milliárdos áruház-tulajdonost, Khalid Abdalla pedig Al-Fajed fiát, Dodit, aki tragikus módon ugyanabban a párizsi autóbalesetben halt meg, amelyben Diana hercegné is, hiszen ekkor már romantikus kapcsolat fűzte őket egymáshoz. Humayun Saeed pedig Dr. Hasnat Khant alakítja, azt a brit-pakisztáni szívsebészt, akivel Diana két éven át tartó viszonyt folytatott (Károly herceg és Diana 1992-ben költöztek szét, de csak 1996-ban váltak el hivatalosan).

Maradjunk továbbra is az esős Londonban: november 4-én kerül fel a Netflix kínálatába az Enola Holmes 2, amelyben a friss előzetes tanúsága szerint a legendás mesterdetektív (Henry Cavill) hasonlóan éles eszű húga (Millie Bobby Brown) magánnyomozói irodát nyit – így a két rokon akarva-akaratlanul is összefut London sötét sikátoraiban, félhomályos kapualjaiban és elhagyott raktárházaiban a nagy bűnüldözés közben. Eközben Holmes anyuka (Helena Bonham Carter) az épp kibontakozó szüfrazsett mozgalom harcias politikai aktoraként a levegőbe repít ezt-azt. A felhőtlen családi szórakozás tehát garantált!

És ha már Henry Cavill: a Netflix tervei szerint „2023 a Vaják éve lesz”. Karácsonykor, december 25-én érkezik a The Witcher: Blood Origin (Vaják: A vér eredete) című spin off sorozat, ami 1200 évvel a jelenlegi események előtt játszódik az elfek világában, és bemutatja többek között a legelső mesterségesen létre hozott vajákot. A fő széria 3. évada 2023 nyarán érkezik, de erről még nem sokat tudni, azon kívül persze, hogy ismét benne lesz Cavill ikonikus karaktere, Ríviai Geralt, a mogorva szörnyvadász, no és persze Ciri (Freya Allan), valamint Yennefer (Anya Chalotra) története is folytatódni fog. De új színészek is csatlakoznak az eddigi szereplőgárdához: Robbie Amell egy Gallatin nevű elf harcost alakít, aki Nilfgaard nevében harcol, Meng'er Zhang egy Milva nevű vadászt játszik majd, Hugh Skinner lesz Radovid herceg (aki nem más, mint Vizimir király öccse), Christelle Elwin pedig Mistle-t, a Patkányok egyik tagját alakítja, akik egy olyan rablóbanda, akik a gazdagoktól lopnak, és mindent megtartanak maguknak.

Forrás: YouTube / Netflix

 

Kapott egy új előzetest az Emily Párizsban 3. évada is, ami december 21-én érkezik a Netflixre. A címbéli hősnő (akit természetesen most is Lily Collins alakít) a karrierjét és a magánéletét tekintve is válaszút elé kerül, ahol nehéz döntéseket kell meghoznia.

 

A fentieken kívül kapott egy új előzetest a Lupin 3. évada:

 

Kiderült egy-két izgalmas dolog John Boyega, Teyonah Parris és Jamie Fox új, sci-fi elemekkel felturbózott krimisorozatáról, They Cloned Tyrone-ról is, amelyben három lehetetlenül különc figura csöppen bele egy olyan titkos kormányzati kísérlet kellős közepébe, amit ép ésszel nem is igen lehet felfogni...

 

Chris Hemsworth egy ütős werkvideóban lebbentette le a fátylat arról, milyen látványos akciójelenetek lesznek a Tyler Rake: A kimenekítés 2-ben.

 

Rian Johnson új krimijéről, a sztárparádéval tűzdelt Tőrbe ejtve 2 izgalmas kulisszatitkairól beszélt egy friss videóban:

 

Kapott egy új előzetest Gal Gadot izgalmasnak ígérkező 2023-as kémfilmje, a Heart of Stone is:

 

De bepillantást nyerhettünk egy új videójátékba is, amely az Oxenfree címet viseli, és ami (a Stranger Things RPG-hez és a többi izgalmas mókához hasonlóan) ingyenesen elérhető a Netflix-előfizetők számára:

 

(via Variety)