Végre kiderült, mikor mutatja be az HBO a The Last of Ust

2023. január 15-től vetíti és streameli az HBO az elmúlt 10 év legjobb PlayStation-játékának adaptációját, Pedro Pascallal és Bella Ramseyval a főszerepben.

Évek óta napirenden volt már, hogy mozifilm vagy tévésorozat készül az egyik legismertebb és legkedveltebb PlayStation-játékból, a The Last of Usból. Hosszas huzavona után a drámai fordulatokban és puskaporos akciókban bővelkedő, posztapokaliptikus történet az HBO-nál kötött ki, és a showrunner a Csernobil tévésorozatot is jegyző Craig Mazin lett (valamint Neil Druckmann, aki az eredeti játék írója és kreatív atyja). A sorozatverzió két főszerepét Pedro Pascal és Bella Ramsey kapták meg, akik már a Trónok harcában is együtt szerepeltek (Pascal Oberyn Martellt, Ramsey Lyanna Mormontot alakította). Ez így mind szuper és izgalmas, egyedül azt nem tudták a rajongók, mikor láthatják a végeredményt.

Most végre kiderült: 2023. január 15-től!

A sorozatot az HBO csatorna fogja sugározni, de természetesen az HBO Maxon is streamelhető lesz.

A The Last of Us a nem túl távoli jövőben, 20 évvel a civilizáció pusztulása után játszódik. Joel, a harcedzett, mogorva túlélő (őt alakítja Pedro Pascal), feladatul kapja, hogy épségben elvigyen egy 14 éves, Ellie nevű árvát (őt alakítja Bella Ramsey) a zombiapokalipszis közepén a káoszba süllyedt Amerikai Egyesült Államok túlfelére, mert a tinilány kulcsfontosságú lehet a halálos járvány elleni gyógymód kifejlesztésében. Ám ami egy könnyű rutinmunkának indul, hamarosan brutális, szívszorító utazássá válik, ahol a furcsa páros két tagja egyedül csak a másikra számíthat, ha túl akar élni. A sorozat az első játék eseményeinek adaptációja lesz, de állítólag a The Last of Us 2-ből is hozzáadnak némi cselekményt.

Pedro Pascal és Bella Ramsey mellett az alábbi sztárok is láthatóak lesznek a sorozatban:

  • Gabriel Luna (mint  Tommy, Joel katonaviselt öccse).
  • Anna Torv (mint Tess, a csempész),
  • Merle Dandridge (mint Marlene, az ellenállók vezére),
  • Nico Parker (mint Joel 14 éves lánya, Sarah),
  • Murray Bartlett és Nick Offerman (mint Frank és Bill, két túlélő, akik egyedül élnek egy szellemvárosban),
  • Storm Reid (mint egy Riley nevű bostoni árva),
  • Lamar Johnson és Keivonn Woodard (mint Henry és Sam, a Kansas Cityben élő testvérpár, akik egy bosszúra éhes forradalmi mozgalom elől bujkálnak),
  • Graham Greene és Elaine Miles (mint Marlon és Florence, a házaspár, akik egyedül élték túl a kataklizmát Wyoming vadonjában),
  • valamint Jeffrey Pierce szinkronszínész, aki Tommy hangja volt az eredeti játékban, de itt Perry, a karanténzónában élő lázadó szerepét kapta meg.

(via IndieWire & Slashfilm)