Végre van kit gyűlölni a Sárkányok házában!

Új karaktereket és új színészeket ismerhettünk meg a sorozat új epizódjában, és szerencsére van köztük egy tökéletes közellenség is. SPOILERES mémek következnek.

A hatodik résszel és egy tízéves időugrással folytatódott a Trónok harca előzménysorozata. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy miután a nézőknek sikerült megtanulniuk az összes fura hangzású nevet, most újabb karakterekkel és arcokkal kell összebarátkozniuk. Rhaenyra  hercegnőt és Alicent királynőt immár új színészek alakítják (Emma D’Arcy és Olivia Cooke), az eltelt idő alatt született hat új Targaryen is, a legutóbb gyerekként látott Aegonból pedig mostanra tinédzser lett.

Forrás: Reddit

 

A közösségi médiás posztok alapján a nézők, illetve a mémgyárosok fantáziáját leginkább ő mozgatta meg. Sokan egyből minden idők egyik leggyűlöltebb Trónok harca-karakterére, Joffrey Baratheonra asszociáltak, és volt, aki már Aegon meghajlásából azt a következtetést vonta le, hogy egy új gonosz karakter születésének vagyunk tanúi.

A legtöbbeket – érthető módon – az a jelenet sokkolta a legjobban, amelyben az ifjú Aegon az ablakban állva kényeztette saját magát, mígnem az anyja rá nem nyitott. Többen is rámutattak, hogy ez ugyanaz a hely, ahol Tommen a mélybe vetette magát a Trónok harca 6. évadában.

A felajzott kamasznak ezután végig kell hallgatnia anyja dühkitörését, miközben ő csak a hálószobája magányában (és az ablakban) akart könnyíteni magán. Valaki megtalálta ehhez a szituációhoz tökéletes képi illusztrációt.

Volt, akinek a Stranger Things Mike-ja ugrott be a karakter kapcsán, utalva arra, hogy Ty Tennant (David Tennant fia) feltűnően hasonlít Finn Wolfhardra.

A reakciókból ítélve persze Alicent sem most lopta be magát a nézők szívébe, a királynő ugyanis azzal töltötte az epizódot, hogy Criston Cole-lal közösen Rhaenyra ellen áskálódott, és a hercegnő békülési ajánlatát is elutasította.

A leggyűlöltebb figura szerepére az epizód végén Larys Strong is bejelentkezett egy előre eltervezett családirtással, a nézők pedig rögtön el is könyvelték őt az új Kisujjnak, azzal a különbséggel, hogy őt akár lehetne Középsőujjnak is hívni.

Forrás: Reddit

 

Ezekről is beszélgettünk a Sárkányok házáról szóló podcastunk legújabb részében, amit az alábbi felületeken lehet meghallgatni:

Spotify:

Apple podcast:

Via: Uproxx