Zseniálisnak tűnik az előzetes alapján a Wednesday Addamsről szóló Netflix-sorozat

A Tim Burton közreműködésével készült széria trailerét stílszerűen szerdán hozták nyilvánosságra.

A csalódást keltő animációs filmek után végre úgy tűnik, valami olyan produktum készült az Addams család univerzumában, ami hűséges az eredetihez – és főleg a közkedvelt kilencvenes évekbeli filmekhez. Mindebben valószínűleg nagy szerepe van annak, hogy Alfred „Al” Gough és Miles Millar showrunnerek (Las Vegas – A bűnös város, Smalville, Into the Badlands) útját a nyolc részből négy rendezőjeként és executive producerként nem más egyengette, mint Tim Burton.

Mindez nemcsak azért nagy szó, mert az Addams család világát mintha kifejezetten rá szabták volna, hanem mert a kilencvenes évek elején egyszer már nemet mondott egy Addams Family-sorozatra. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Wednesday a vérfagyasztó família morcos kislányának felnövekvéstörténete, amelyben azt láthatjuk, ahogy a kamasz megpróbál beilleszkedni egy új iskolába – amit kissé megnehezít egy rémes gyilkosságsorozat.


Wednesday talán a legjobban eltalált karakter az Addams család összes tagja közül, szóval a széria eleve ígéretesnek tűnt – a most nyilvánosságra hozott trailer alapján pedig kifejezetten zseniálisnak ígérkezik. A nyitány, ahogy a főhősnő piranhákat enged az öccsét szadizó pólósok medencéjébe Edith Piaf Non, je ne regrette rien című dalával aláfestve, egyszerűen megfizethetetlen; és ezután is csupa, Wednesday Addamshez illő beszólást és fordulatot kapunk.

A címszerepet alakító Jenna Ortega (Te, az új Sikoly) oldalán olyan sztárokat láthatunk, mint Catherine Zeta-Jones és Luis Guzmán, akik csodásnak tűnnek Morticia és Gomez szerepében. Rajtuk kívül a régi filmek Wednesdaye, Christina Ricci, Gwendoline Christie (Trónok harca) és Thora Birch (Tétova tinédzserek, Amerikai szépség) is felbukkan a szériában, szóval

nagyon jó megérzéseink vannak.

A showrunnerek ráadásul azt nyilatkozták, hogy nem rebootot vagy remake-et készítettek, és nem is akartak versenyezni a régi sorozattal és a későbbi nagyfilmekkel, hanem valami olyat alkottak, ami a saját jogán létezik ebben az univerzumban, és azt mutatja be, mi minden történt a már látott események előtt – és az egész olyan lesz, mint egy 8 órás Tim Burton-mozi!


(via Independent, The Hollywood Reporter)