A Westword showrunnerei tévésorozatot készítenek a kultikus Fallout-játékokból

Jonathan Nolan és Lisa Joy szériája az Amazonon fog debütálni.

Itt az év videojátékos és streaminges híre (pedig még csak július van)! A Westworld széria két fő kreátora, Jonathan Nolan és Lisa Joy tévésorozatot fog forgatni az Amazonnak a legendás Fallout videojáték franchise-ból! A produkció elkészítésében a két showrunner saját cége, a Kilter Films mellett részt vesz Athena Wickham producer, a Lionsgate stúdió , valamint executive producerként a Todd Howard a Bethesda Game Studios munkatársa és James Altman a Bethesda Softworkstől.

Forrás: Bethesda Game Studios

 

A Fallout-játékok diadalmenete 1997-ben indult, amikor Brian Fargo és az Interplay csapata ezen a címen készített folytatást 1988-as posztapokaliptikus játékához, a Wasteland-hez. A Fallout  1-2 és a Fallout Tactics, majd később a Bethesda égisze alatt megjelenő Fallout 3, Fallout: New Vegas, Fallout 4 és Fallout 76 videójátékok mind-mind egy olyan Mad Max-világban játszódik, ahol 2077-ben mindent elpusztított egy nukleáris háború. Ám az Egyesült Államokban sokan túlélték a kataklizmát különböző számozott Menedékekben (Vault), azokban az 1000-1000 főt befogadni képes szuperbunkerekben, amelyeket mintha csak az 1940-es évek tudósai terveztek volna. Az idő előtt (vagy épp ellenkezőleg: csak jóval később) kinyílt Menedékekből előjövő emberek aztán kolóniákat és városkákat alapítottak, majd természetesen különböző frakciókba tömörülve háborúzni kezdtek egymással a vízért, az élelemért, a megmaradt nyersanyagokért és a régi világ technológiáiért.

A játéksorozat a részletekbe menően kidolgozott, hangulatos retro future világa, a B-filmes utaláscunamija, a pompás zenéje és a sajátos akasztófahumora sok-sok millió rajongót szerzett magának világszerte az elmúlt évtizedekben (közéjük tartozik jelen sorok írója is), így minden bizonnyal a sorozat is nagyot fog durranni. Az Amazonnak és a Bethesdának azonban lesz egy nagy konkurense is: az HBO és a Sony ugyanis közösen készít sorozatot a Last Of Us című, szintén posztapokaliptikus témájú, és szintén óriási közönségkedvencnek számító Playstation-játékból. (via Variety)