Az 5 legjobb új film a Netflixen decemberben

Meryl Streep friss remeklése, David Fincher Oscar-gyanús életrajzi filmje, a tragikusan fiatalon elhunyt Chadwick Boseman utolsó szerepe, George Clooney eddigi legambiciózusabb projektje és egy régi kedvenc – tudjuk, mit fogtok csinálni idén decemberben!

5. The Prom – A végzős bál

Két musicalsztár (Meryl Streep és James Corden) csúnyán lebőg az új darabjával, mert annyira nem látnak ki a saját egójukból, hogy nem képesek hitelesen belebújni karakterük bőrébe. Hogy bebizonyítsák, igenis önzetlenek, keresni akarnak egy ügyet, amit felkarolhatnak, hogy így javítsanak az imidzsükön. A Twitteren rátalálnak egy indianai tinédzserlány sztorijára, aki elpanaszolta, hogy nem vehet részt a szalagavató bálján, mert a barátnőjével szeretett volna elmenni rá. A két beképzelt sztár tehát két hasonszőrű barátjával együtt (Andrew Rannells és Nicole Kidman) elindul Indianába...

Elérhető: december 11-től.


4. Az éjféli égbolt

Az éjféli égbolt egy különleges posztapokaliptikus sci-fi, amelyben egy Augustine nevű magányos tudós (George Clooney) az Északi-sarkon, egy elszigetelt kutatóállomáson fürkészi a csillagokat, hogy megismerje az univerzum létrejöttének titkát. Még akkor is keményen dolgozik, amikor kollégáit evakuálják egy, a Földet sújtó rejtélyes katasztrófa miatt. Kiderül, hogy egy Sully nevű asztronauta (Felicity Jones) épp hazafelé tart a legénységével egy hosszú és viszontagságos Jupiter-expedícióból – ám a földi kiszolgáló személyzet helyett egyedül Augustine tud válaszolni a rádióadásaikra, és ő sajnos egyáltalán nem tud jó hírekkel szolgálni...

Elérhető: december 23-tól.


3. Rango

Rango, a kaméleon egész életét egy terráriumban élte. Az unalmas egyhangúságnak azonban egy csapásra vége, amikor véletlenül elveszítik a Mojave-sivatagban. A vándorútra kényszerült Rango útja hamarosan egy szó szerint poros vadnyugati városkába vezet, lévén, hogy Pornak nevezik a törvényen kívüli, fura lényekkel benépesült helyet. A kaméleon hiába veti latba kiváló alkalmazkodóképességét, ha életben akar maradni, ennél többre van szüksége. Akarata ellenére a városka seriffje lesz, és mindenki benne látja a megmentőt, akire vártak.

Már elérhető!


2. Ma Rainey: A blues nagyasszonya

A zenés dráma az egyik legelső bluesénekesnőről, Ma Rainey-ről szól, akit Viola Davis alakít. Az August Wilson színdarabján alapuló életrajzi film középpontjában az az 1927-es chicagói stúdiófelvétel áll, amelynek során az énekesnő, ambiciózus trombitása és a fehér menedzsment között egyre feszültebbé vált a hangulat, mivel a vezetőség az irányítása alá akarta vonni a blues nagyasszonyát. A filmben az augusztusban tragikusan fiatalon elhunyt Chadwick Boseman játssza az említett, Levee nevű ambiciózus trombitást, és sokan máris posztumusz Oscar-esélyesnek tartják.

Elérhető: december 18-tól.


1. Mank

David Fincher a 2014-es Holtodiglan óta nem rendezett nagyjátékfilmet, és most a streamelős cégtől kapott lehetőséget rá, hogy megvalósíthassa több mint húsz éve dédelgetett álmát. A Mank Herman Mankiewicz forgatókönyvíróról szól, aki riporterből lett Hollywood aranykorának egyik legbefolyásosabb figurája.

A leghíresebb sztori vele kapcsolatban, hogy ugyan Orson Welles oldalán ő volt az Aranypolgár társ-forgatókönyvírója, Welles minden erejével igyekezett kisajátítani magának a dicsőséget – állítólag még azt is megpróbálta, hogy kivásárolja Mankiewicz forgatókönyvíró kreditjét, hogy egyedül az ő neve szerepeljen a stáblistán. Végül közösen nyertek Oscart a scriptért, ám a díjátadón egyikük sem jelent meg átvenni a trófeát.

Ez a terhelt viszony a Mankben is nagy hangsúllyal jelenik meg, a férfi súlyos alkoholizmusa és nehéz természete pedig újabb lehetőséget nyújt az őt megformáló Gary Oldmannek egy főszereplői Oscarra. De sokan az alkotást magát is a legjobb film kategória fő esélyesének tartják, szóval kár lenne kihagyni!

Elérhető: december 4-től.


(via IndieWire)