Befutott végre Az Igazság Ligája magyar nyelvű előzetese

Már csak egy hónapot kell várnunk rá, hogy megnézhessük az HBO GO-n Az Igazság Ligája új verzióját, de addig is itt a film utolsó előzetese.

A trailer elején kapunk egy összefoglalót az előzményekből, láthatjuk, ahogy összeáll a szuperhősökből Az Igazság Ligája, de feltűnik Darkseid és DeSaad, vagyis azok a főgonoszok, akiket az előző verzióból kivágtak. Szerepet kap Joker is, aki eredetileg nem is szerepelt volna a filmben, de Snyder utólag felvett pár jelenetet Jared Letóval. A karakter száját ráadásul egy olyan mondat hagyja el az előzetes végén (We live in a society… / Olyan társadalomban élünk), amellyel az alkotók egyértelműen a rajongókat akarják kiszolgálni. Ez a kifejezés ugyanis internetes mémmé vált az elmúlt években, olyannyira, hogy a rajongók, akik Jokerhez kötik a mondatot, korábban még petíciót is indítottak, hogy szerepeljen a Joaquin Phoenix-féle Jokerben. Hogy a mondat nem véletlenül került be a filmbe, azt Jared Leto twitterposztjából is lehet tudni, a sztár ugyanis így osztotta meg az előzetest:

A trailerből egyébként kiderül az is, hogy a korábbi híreknek megfelelően Snyder tényleg megváltoztatta a mozis verzió képarányát, és az IMAX-eshez hasonló álló formátumúvá konvertálta át. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy két fekete csíkot fogunk látni a kép szélein – feltéve, hogy lapostévén, és nem kockamonitoron nézzük a filmet. 

Az előzményekről, vagyis arról, hogy hogyan és miért készített a 2017-ben bemutatott DC-filmből új, 4 órás verziót az eredeti rendező, Zack Snyder, itt és itt írtunk.