Cate Blanchett és a legnagyobb tévésztárok a Netflix új sorozatában

A Statelessben az ausztrál színésznőn kívül A szolgálólány meséjéből ismert Yvonne Strahovski és Dominc West (Drót, A viszony) is szerepel. Nézd meg az előzetest!

Az igaz történeten alapuló hatrészes széria az Egyesült Államok menekültpolitikájához hasonlóan állandóan kritizált ausztrál menekültkérdést veszi górcső alá, négy emberi sorsot állítva drámai módon a középpontba, fő helyszínül pedig egy, a sivatag közepén álló menekülttábort választva.

Sofie (Strahovski) légiutas-kísérő, aki egy veszélyes szekta elől menekülve csöppen be a menekültek közé, Ameer afgán menekült, aki a családjával együtt próbál menedékre lelni, Cam fiatal apa, aki boldogtalan a munkája miatt, Clare pedig hivatalnok, akinek nagyon gyorsan meg kéne oldania egy ügyet, nehogy nemzetközi botrány legyen belőle.

Cate Blanchett a Statelessben nemcsak főszerepet játszik, de ő volt az egyik ötletgazda és executive producer is. A témaválasztás pedig nem véletlen, hiszen a színésznő az ENSZ menekültügyi hivatalának a jószolgálati nagyköveteként is tevékenykedik.

A rekord ideig, hét éven át készült szériát Ausztráliában egyébként már márciusban bemutatták, a Netflixre viszont csak most, egészen pontosan július 8-án kerül majd fel. A Stateless a nemrégiben az HBO GO-n debütált Mrs. America mellett az első olyan sorozat, amelyben az eddig főként mozisztárként ismert Blanchett főszerepet alakít.


(via IndieWire)