Egy igazi legenda írta át a Netflix híres „ba-dum”-ját

A Hans Zimmer (Gladiátor, Batman: kezdődik!, Vasember, Eredet, A sötét lovag: Felemelkedés, Csillagok között) által jegyzett dallamot most meg is hallgathatjátok.

Zimmert azért kérte fel a Netflix az átírásra, mert a mindössze 3 másodperc hosszú „ba-dum” téma, amit minden netflixes produkció elején (illetve minden előzetesük végén) hallhatunk a logót kísérve, nem elég terjedelmes a moziknak.

A Netflix ugyanis több filmjét a filmszínházakban is bemutatja a streamelésre bocsátás előtt (ilyen volt például tavaly Steven Soderbergh Pénzmosója vagy Az ír Martin Scorsesétől), és ilyenkor nem jött ki jól a rövidke dallamsor.

A legendás hollywoodi zeneszerző, Hans Zimmer tehát most szerzett egy jóval hosszabb, összesen 16 másodperces, bővített verziót az intróhoz, amit egy Twitter felhasználónak köszönhetően fentebb mi is meghallgathatunk.

A Netflix szignál mostanában kifejezetten forró témának számít: nemrégiben arról hallhattunk, hogyan alkotta meg a „hangos logót” Tod Yellin az Oscar-díjas hangmérnök, Lon Bender útmutatásai alapján, illetve azt is megtudhattuk, milyen lett volna eredetileg a híres „ba-dum”.


(via NME)