Érkezik a Netflixre a női Vaják

A streamelős óriás újabb fantasyszériát indít, sok kardpárbajjal és misztikummal, ám ezúttal egy női hőssel a középpontban. Nézd meg a Cursed: Átkozott előzetesét!

A Frank Miller képregényén alapuló tízrészes sorozat július 17-től streamelhető a Netflixen, és – ahogy korábban már megírtuk – vélhetően a Vaják első évadának befejezése miatt keletkezett űrt hivatott betölteni. A Cursed: Átkozott az Artúr királyhoz kapcsolódó mondakört gondolja újra, egy young adult fantasy/felnőtté válási történet köntösébe bújtatva.

A széria főhőse Nimue, egy fiatal boszorkánylány, aki anyja halála után váratlan partnerre lel Artúrban (aki itt egyszerű kereskedő), hogy együtt megtalálják Merlint, a varázslót és egy ősi kardot. A varázserejű kard pedig, ami az Artúr legendákban a férfit választja Anglia királyának, ezúttal egy királynőt, magát Nimuét tartja érdemesnek arra, hogy a tulajdonosa legyen.

A mondabeli Tó Hölgye tehát ebben a sztoriban főhőssé lép elő (a mítoszban eredetileg csak azért bukkant fel, hogy összeforrassza a széttört Excalibur kardot, és egy mesebeli tóból kikelve visszaszolgáltassa Artúrnak), a varázserejű kard azonban itt nem(csak) hatalmat, hanem átkot rejt magában.

A most nyilvánosságra hozott előzetes alapján igencsak látványosnak és mozgalmasnak ígérkező Cursedben olyan sztárok szerepelnek, mint a 13 okom voltból és a Tőrbe ejtvéből ismert Katherine Langford (Nimue), Gustaf Skarsgård a Vikingekből és a Westworldből (Merlin) vagy a neves skót színész, Peter Mullan. Akinek ennek ellenére nagyon hiányzik a Vaják, itt olvashat biztató híreket róla.


(via Uproxx)