És azt tudtad, hogy Mark Hamill is benne volt a Mandalorianban?

Nem ő volt Bébi Yoda hangja, de még csak nem is egy sisakos fejvadászt alakított...

A fanatikus, sasszemű Star Wars-rajongók, akik megnézték a Disney+ csatornán a Disney Gallery: The Mandalorian című így készült-összeállítást, örömmel konstatálhatták, hogy Mark Hamill is szerepelt a streaming platform zászlóshajójának számító fejvadászos sorozatban (ami sajnos még mindig nem látható idehaza legálisan, pedig már a 2. évad is szinte kész van hozzá). No de kit alakított a 68 éves sztár? Sosem találnánk ki: ő volt EV-9D9, Mos Eisley kantinjának robotcsaposa!

Ez egyébként azért különösen vicces, mert az 1977-es Csillagok háborújában ugyanebbe a kricsmibe még be se mehettek a droidok, a fiatal Luke-nak kinn kellett őket hagynia a bejáratnál – évtizedekkel később pedig már egy robotkocsmárostól érdeklődik a talpig páncélba bújt Mando (Pedro Pascal), hogy van-e a Tatooine bolygón valami fejvadászmeló...

Mark Hamill azt is megírta a Twitterén a rajongóinak, hogy az előzménytrilógia kivételével mindegyik Star Wars-mozifilmben szerepelt – tehát ezek szerint a Zsivány Egyesben és a Solóban is! Azt már korábban is lehetett tudni, hogy Az utolsó Jedikben Hamill volt Dobbu Scay, a spicces kis űrlény, aki nyerőgépnek hitte BB-8-et Canto Bight kaszinóbolygóján, a Skywalker korában pedig szintén ő volt Boolio, aki az Első Rend árulójától juttatta el a fontos adatokat az Ellenálláshoz. Valószínűleg csak idő kérdése, hogy Hamill elárulja, ki mindenkit alakított még a Star Wars-sagában, de alighanem lesznek még itt meglepetések! (via Uproxx & Consequenceofsound.net)