Fél tucatszor jelölték őket Oscarra, mindhiába. Talán ezért most megkapják?

A Netflix és a két Oscar-díjas Ron Howard rendező remélhetőleg szerencsét hoz Amy Adamsnek és Glenn Close-nak, akik eddig hatszor, illetve hétszer maradtak hoppon.

Howard a Solo: Egy Star Wars történet blockbustere után egy karakterdrámával tér vissza, amit a streamelős óriásnak forgatott. A Vidéki ballada az amerikai álomról (Hillbilly Elegy) J.D. Vance 2016-os memoárján alapul, és egy egykori tengerészgyalogosról, jelenlegi Yale-joghallgatóról szól, aki egy családi krízis miatt visszatér dél-ohiói lehúzó családi környezetébe.

A nem annyira meleg családi otthonban J.D. megpróbál ismét szót érteni függőségekkel küzdő anyjával (Amy Adams), és felidézi szeretett nagymamájához (Glenn Close) fűződő emlékeit is. A filmben a két sztáron kívül szerepel Gabriel Basso (Super 8, A nyár királyai), Haley Bennett (Zene és szöveg, A lány a vonaton, Nyelés), Freida Pinto (Gettómilliomos) és a magyar származású gyerekszínész, Owen Asztalos is.

Glenn Close-t korábban a Garp szerint a világ, A nagy borzongás, az Őstehetség, a Végzetes vonzerő, a Veszedelmes viszonyok, az Albert Nobbs és A férfi mögött című filmekért jelölték Oscarra, Amy Adamset pedig a Junebug, a Kétely, A harcos – The Fighter, a The Master és az Alelnök mellékszerepéért, illetve az Amerikai botrány főszerepéért.

A színésznőknek most talán szerencséjük lehet, hiszen a Netflix már el is indította a Vidéki ballada… Oscar-kampányát, olyan további Oscar-esélyes filmjeik mellett, mint a David Fincher által rendezett Mank című életrajzi dráma, George Clooney Az éjféli égboltja és Spike Lee Az 5 bajtársa. A Vidéki ballada az amerikai álomrólt november 24-től láthatjuk a Netflixen. Addig is íme az előzetese!


(via IndieWire)