Henry Cavill majdnem megvakult a Vaják forgatásán

Olyan kemény volt a Netflix-sorozat munkálatai alatt, hogy még a vulkáni hamu közepén sem vette ki a kontaktlencséit. Hiba volt!

Henry Cavill már korábban sem volt ismeretlen sztár, hiszen már a Tudorok című sorozat idején meghódította sok (első sorban persze női) néző szívét, a 2013-as Acélember óta pedig egybeforrt a neve Supermannel. Ám alighanem soha korábban nem adott annyi interjút, mint mostanság, miután a Netflix decemberben bemutatta a kultikus Witcher-regények és -videojátékok alapján részben Magyarországon forgatott Vaják című sorozatot, aminek már javában készül a 2. évada. A 37 éves brit sztár Ríviai Geraltot, a főszereplő morózus szörnyvadászt alakítja – akinek a delejezően mágikus tekintetéhez olyan kontaktlencsét kellett hordania a színésznek, hogy majdnem odalett miatta a szeme világa.

Kép: Netflix

 

Cavill a Vanity Fair magazinnak adott interjújában mesélt a kellemetlen emlékeiről. A Kanári-szigeteken zajló forgatás egyik napján arra lett figyelmes, hogy ahogy telik-múlik az idő, egyre jobban fáj a szeme. De ahelyett, hogy szólt volna erről valakinek, elkezdte győzködni magát, hogy keménynek kell lennie, nem állhat le a munka miatta. Szerencsére egy stábtag észrevette a problémát, amikor Cavill elvonult pihenni az árnyékba, de még így is küzdenie kellett a sztárral, hogy vegye ki a kontaktlencséit:

Úgy voltam vele, hogy ez a kinézet a dizájn és a karakter része. De ő csak erősködött, hogy nem érdekli, mit gondolok, ki kell vennem a kontaktlencséket, máskülönben meg fog sérülni a szemem. És meg kell tennem, különben ő leállítja a forgatást! Azt mondtam, oké, oké, oké, akkor inkább kiveszem a lencséket. Amikor visszautaztunk Budapestre, elküldött kivizsgáltatni a szememet. Kiderült, hogy a vulkáni hamu, vagy valami ilyesmi, teljesen tönkretette a szemem, mert bekerült a kontaktlencsék mögé is belőle, és nagyon hosszú ideig dörzsölte a szemgolyómat.

Szerencsére a történet jól végződött: Henry Cavillnak egy hónapnyi lábadozás után végül rendbe jött a szeme. (via Uproxx)