Itt vannak az első fotók a Száll a kakukk fészkére előzményéből

Szeptember 18-án debütál a Netflixen Ryan Murphy legújabb sorozata, amibe most kaphatunk egy kis betekintést.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Kés/alatt, a Glee – Sztárok leszünk!, az Amerikai Horror Story és számos más kiváló széria alkotójaként ismert Murphy 2018 februárjában a televíziózás történetében valódi mérföldkövet jelentő megállapodást kötött a streamelős óriással. Ennek keretében a sorozatpápa egy 300 millió dollár értékű csomag részeként öt éven át dolgozik a Netflixnek.

Murphy eddig olyan sorozatokat készített a cégnek, mint A politikus és a Hollywood – és hamarosan érkezik a várva várt Ratched is, ami Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regénye és az az alapján Jack Nicholson legendás alakításával készült 1975-ös filmklasszikus előzményeként működik, az alkotó múzsájával, Sarah Paulsonnal a címszerepben. (Az Uproxx cikkében még több képet találunk róla.)

A Ratchedben a címszereplő Főnéni (azaz Ratched nővér) fiatal éveit, vagyis a gonosz figura előzménytörténetét ismerhetjük meg. Mildred Ratched 1947-ben érkezik Észak-Kaliforniába, ahol egy vezető pszichiátriai intézménynél helyezkedik el. A kórházban forradalmi, ám nyugtalanító kísérletek kezdődnek az emberi elmével, Mildred pedig egy titkos küldetés keretében elhivatott ápolónőnek állítja be magát.

Beépülése a mentális egészségügyi rendszerbe azonban túl jól sikerül, aminek hatására a nőben mindig is ott lappangó sötétség a felszínre kerül, bebizonyítva, hogy igazi szörnyetegnek nem lehet születni, csak azzá válni. „Amit mindig is nagyon érdekesnek tartottam ezzel a karakterrel kapcsolatban, hogy

az emberek hatalmas gonoszságot feltételeznek róla, pedig ő valójában csak a saját kora terméke”

– mondta szerepéről még októberben a The Hollywood Reporter interjújában Paulson.


(via Uproxx)