Két nagyágyúval készül a Netflix következő nagy durranása

Chris Evans és Ryan Gosling főszereplésével forgatnak 200 millió dolláros büdzséből kémthrillert a Bosszúállók: Végjáték rendezői.

A The Gray Man Mark Greaney bestsellerszerző regénysorozatán alapul, a forgatókönyvet mások mellett Joe Russo írta, a rendezésért pedig rajta kívül testvére, Anthony felel. A Russo fivéreket olyan Marvel filmek direktoraiként ismerhetjük, mint az Amerika Kapitány: A tél katonája, az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték.

Ők voltak ezenkívül a Tyler Rake: A kimenekítés című Netflix akciófilm forgatókönyvíró-producerei, ami elég nagyot ment a streamelős szolgáltatónál (ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, 99 millió nézővel a legjobb eredményt produkálta a cég tartalmai közül bemutatásának első négy hetében), szóval nem csoda, hogy ismét bizalmat szavaztak nekik.

Evans és Gosling. Forrás: Dan MacMedan és Pascal Le Segretain / Getty Images

 

A bizalom pedig nem kicsi, hiszen a The Gray Man nem kevesebb mint 200 millió dolláros költségvetésből fog elkészülni. A film az egykori CIA-ügynökből bérgyilkossá avanzsáló Court Gentryről szól, akit egy régi kollégája, újdonsült ellenfele, Lloyd Hansen akar levadászni. Gentryt Ryan Gosling, Hansent pedig Chris Evans alakítja majd, és a Russók azt remélik, a dologból egy Bourne-szerű franchise válhat, több folytatással, Gosling karakterével a középpontban.

„Az ötlet az, hogy egy franchise-t hozzunk létre, hogy felépítsünk egy teljes világot.

Mindannyian nagyon elkötelezettek vagyunk az első filmmel kapcsolatban, és ez már elég lesz ahhoz, hogy elvezessen minket a második részig. Mestergyilkosokról szól a mese, akik közül Gosling figurája megégette magát a CIA-nál, és Evans karakterének kell elkapnia” – nyilatkozta Joe Russo a projektről.


(via Variety)