Nem idegesítő többé a Netflix

  • PORT.hu

A streamelős óriás a Twitteren üzente meg, hogy végre kijavították az egyik sokakat zavaró hibát a felületen.

Eddig az volt a rendes menet, hogy amikor a felhasználó nézelődött a Netflix oldalán, hogy mit is válasszon, a streamelős szolgáltatás elkezdte automatikusan lejátszani valamelyik filmjének vagy sorozatának az előzetesét – úgy látszik, a reklámoknál kötelező módon, azaz fülsiketítően.

Ezt az ún. „autoplay” funkciót sokan találták idegesítőnek, és most a Netflix a Twitteren az egyik felhasználó panaszára reagálva bejelentette, hogy mostantól vége a szenvedéseinknek. A szolgáltató persze nem kapcsolta ki teljesen a feature-t, hátha valakinek hiányozna (ha-ha), de ezentúl bárki beállíthatja magának, hogy szüksége van-e rá.

„Néhányan hasznosnak találják ezt a funkciót. Néhányan nem annyira. De tisztán és világosan értjük a visszajelzést

– így a felhasználók mostantól saját maguk szabályozhatják, hogy meg akarják nézni vagy sem az automatikus előzeteseket. Itt van, hogyan” – írta ki a cég a Twitter oldalára, egy Sarah Hollowell nevű nő bejegyzésére reagálva, aki azt twittelte, hogy „fele királyságomat adnám, ha ki tudnám kapcsolni az autoplayt a Netflixen”.

Ha tehát meg akarunk szabadulni az előzetesek automatikus lejátszásától, a profilunkra kattintva a „manage profiles” menübe belépve ki kell ikszelni az „autoplay controls” rubrikát. Itt egyébként kétféle automatikus lejátszást is szabályozhatunk: az előzetesek elindulásán kívül azt is beállíthatjuk, hogy egy sorozat vagy film megtekintése után ne indítson el azonnal egy másikat. Bárcsak minden ilyen egyszerű lenne!


(via Uproxx)

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu