Nézd meg Tom Holland újabb komoly alakítását!

A Pókember-filmek ifjú színésze a Mindig az ördöggel című sötét thriller után hamarosan egy bűnfilmbe oltott felnövekvéstörténetben lesz látható, amit a Bosszúállók: Végjáték direktorai rendeztek.

A Cherry – amit február 26-án mutatnak be az amerikai mozik, március 12-én pedig az Apple TV+-ra is felkerül – Nico Walker magyarul Kopasz címmel olvasható önéletrajzi regényén alapul, és egy olyan fiúról szól, aki az iraki háború idején beáll a seregbe, ahol szanitécként szolgál. Rászokik a drogokra, de túléli a harcokat – hazajőve azonban poszttraumás stressz szindrómája lesz, amit még több kábítószerrel enyhít.

Folyamatos drogproblémái miatt Cherry pénzzavarba kerül, és egyedüli megoldásnak a bankrablást látja. Zűrös ügyei ellenére szerelme, Emily végig a fiú mellett áll, de ez talán még neki is sok lesz… A filmet Anthony és Joe Russo (Széftörők, Amerika Kapitány: A tél katonája, Amerika Kapitány: Polgárháború, Bosszúállók: Végtelen háború, Bosszúállók: Végjáték) rendezte, s habár súlyos dolgok jelennek meg benne, a most nyilvánosságra hozott előzetesből is kitűnik, hogy gyakran nyúlnak a fekete humorhoz vagy egyéb ötletes megoldásokhoz (például a negyedik fal áttöréséhez).


„A film hat fejezetből áll, amelyek más-más periódust jelenítenek meg, és mindegyiknek különböző a tónusa. Emiatt más szűrővel is vettük fel a jeleneteket, és eltérőek voltak a látványtervek is.

Az egyiknek mágikus realista a stílusa, a másik abszurd, a harmadik horrorfilmes és így tovább.

Van benne egy kis gonzó hozzáállás. Nagyon nyers a maga műfajában. Egy egzisztencialista krízisben vergődő karaktert jelenít meg” – mesélte a több síkon is igen izgalmasnak tűnő filmről Joe Russo.

A címszerepet alakító Tom Hollandet gyerekszínészként ismerhettük meg A lehetetlen című katasztrófafilmben, majd Pókemberként tett szert világhírnévre az Amerika Kapitány: Polgárháború, a Pókember: Hazatérés, a Bosszúállók: Végtelen háború, a Bosszúállók: Végjáték és a Pókember: Idegenben című filmekkel. Első igazi komoly főszerepét a tavalyi Mindig az ördöggel című sötét netflixes thrillerben, szintén egy könyvadaptációban alakította. A Cherryben rajta kívül játszik még Ciara Bravo, Michael Rispoli (Fülledt utcák) és Michael Gandolfini (James Gandolfini fia, szintén a Fülledt utcákban láthattuk) is.


(via NME)