Online érkezik Hajdu Szabolcs új filmje

Az Ernelláék Farkaséknál rendezőjének Békeidő című alkotása lesz az első magyar nagyjátékfilm, ami a neten debütál, április 23-án.

Hajdu új nagyjátékfilmje a Vimeón fog bemutatkozni Magyarországon és Romániában, választható román és angol felirattal. A moziknak a járványhelyzet miatt történt kényszerű bezárása sarkallta az alkotókat arra, hogy unikális módon online platformon forgalmazzák a nemrégiben elkészült művet. A film egy speciális oktatási projekt keretein belül valósult meg a Látókép-Production és a kolozsvári Filmtett Egyesület együttműködésében (a profi filmes szakemberek vezetésével romániai és magyarországi filmiskolák diákjai szerezhettek tapasztalatot egy nagyjátékfilm elkészítésében).

A Békeidő egy filmantológia, több, egymásba kapcsolódó történettel (egy protestáns pap és családja közötti konfliktus; egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai; egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története). A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, és különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését, képzelet és valóság határán, legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról.

Forrás: Látókép-Production

 

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya látható. A film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin' Disco szerezte. A gyártó a Látókép-Production Kft., a producerek Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark (Kávé és cigaretta, Törvénytől sújtva, Éjszaka a földön stb.).

„Bár a filmnézés számunkra elsősorban közösségi élmény, és az Ernelláék Farkaséknál lakásmozis forgalmazása is ezt szolgálta, a jelenlegi helyzetben mégis úgy éreztük,

a magunk módján mi is segíthetünk az embereknek tartalmasan eltölteni ezt a nehéz időszakot.

Így jött az ötlet, hogy a Békeidő című filmmel nem várjuk ki a moziforgalmazás és a filmfesztiválok feléledését, hanem online mutatjuk be. Megtekintése így nem utolsósorban kiváló alkalom független magyar filmalkotók támogatására” – mondta Török-Illyés Orsolya.