Robert Downey Jr. a Marvel-filmes sikerek után DC-képregényből csinál sorozatot

A sztár és a felesége a producere annak a bizarr Netflix-szériának, amiben egy járvány miatt romba dőlt a civilizáció, és megjelentek az állat-ember hibridek.

Robert Downey Jr. mesés fizetéssel és egy szép búcsújelenettel hagyta ott a Marvel-filmeket a tavalyi Bosszúállók: Végjáték után. Ám mivel még csak 55 éves, bizonyára nem akarta a csúcson abbahagyni a színészi karriert, még ha a következő projektjével esetleg nem is keres 75 millió dollárt.  Robert Downey Jr. ugyanis most egy új Netflix-sorozatba szállt be producerként a feleségével, Susan Downey-val és Amanda Burrell-lel együtt (hármuké a Team Downey produkciós iroda): az ő közreműködésükkel készül majd a nyolcrészes Sweet Tooth tévésorozat. Ami egyébként ironikus módon pont egy olyan képregényen alapul, ami a Marvel legnagyobb és legrégebbi riválisánál, a DC kiadó alá tartozó Vertigónál jelent meg.

A 2009 és 2013 között futó Sweet Tooth (azaz: Édesszájú) című posztapokaliptikus képregény annak idején elég nagyot szólt: vagy imádták, vagy gyűlölték a kritikusok és az olvasók. A Jeff Lemire által írt és rajzolt, bizarr történet lényegében a Mad Max és a Bambi keveréke, amiben egy olyan kataklizma utáni Földet ismerhetünk meg, ahol egy vírus kipusztította az emberiség 90 százalékát, és a maradéknak is hamarosan harangoznak, ha nem találják meg a járvány ellenszerét. A vírus egyedül az újonnan megjelent, igencsak furcsa, félig ember, félig állat élőlényekre nem veszélyes, az ő szervezetük ugyanis már immúnis a kórra – csakhogy pont emiatt indítottak ellenük hajtóvadászatot a vakcinára áhítozó emberek. Főhősünk, a naiv és barátságos Gus, aki egy szarvasfejű kisfiú. Különlegessége miatt a nem egészen százas apja korábban a széltől is óvta, ám amikor Gus elhagyja a biztonságos menedéket, hogy megkeresse a többi, hozzá hasonló mutánst, a kinti, kegyetlen világot egyáltalán nem olyannak ismeri meg, mint ahogyan otthon hallott róla... 

A sorozat főszereplői közt ott van Nonso Anozie (a Trónok harcában a nagydarab Xaro Xhoan Daxost alakította) és a Saturday Night Live veterán komikusa, Will Forte. A széria két showrunnere Jim Mickle (Hap & Leonard, Vámpírok földje) és Beth Schwartz (Zöld Íjász, A holnap legendái) lesznek. (via Movieweb)

Forrás: DC / Netflix