Robert Rodriguez rendezte a Mandalorian legutóbbi részét, amiben Boba Fett is visszatér

A rendező 12 éves kora óta hatalmas Star Wars-rajongó, gyermeki lelkesedéssel mesélt a forgatási élményeiről.

VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!

Múlt pénteken adta le a Disney+ csatorna a The Mandalorian 2. évadának 6. epizódját (no persze csak ott, ahol elérhető ez a streaming platform, mert Magyarországon még az 1. évadot sem láthattuk legálisan, és Disney+ is leghamarabb jövőre lesz hivatalosan). Sikerült ezzel a résszel is felrobbantania a Lucasfilmnek az internetet: az epizód rendezője ugyanis a B-filmes fenegyerek Robert Rodriguez volt, aki visszahozta az új kánonba a Star Wars-őstrilógia legendás karakterét, Boba Fettet! A közönség régi kedvencének számító fejvadászt ezúttal Temuera Morrison alakította, akinél keresve sem lehetett volna jobb színészt találni a feladatra, hiszen annak idején A klónok támadásában ő játszotta Jango Fettet, akinek a génállományából sokszorosították a köztársasági klónsereget – Boba Fett is az ő „fia”, helyesebben egy olyan Jango Fett-klón, aki nem kapott növekedésgyorsítást, így természetesen öregedett meg a VI. és a VII. epizód között játszódó The Mandalorian idejére, és eltt ugyanolyan az arca, mint a néhai apjáé.

A kis Boba Fett és az apja, Jango Fett, akit Mace Windu ölt meg A klónok támadásában (forrás: Lucasfilm / InterCom

 

Robert Rodriguez a Collider munkatársának, Steve Weintraubnak adott nemrégiben videóinterjút, amelyben természetesen a The Tragedy című The Mandalorian-epizódról esett a legtöbb szó. Ebben mesélte el a rendező, hogy gyerekkora óta óriási Csillagok háborúja-rajongó, és a régi álma vált valóra azzal, hogy most már ő is egy nagyszabású Star Wars-produkció részese:

12 éves korom óta ez volt az álmom. 12 voltam, amikor kijött A Birodalom visszavág, és hatalmas Boba Fett rajongó lettem. Már azelőtt megmutatták őt, hogy a film a mozikba került volna. Már előre tudtad, hogy ez a karakter benne lesz, és muszáj lesz megnézni. Nagyszerű volt ez a Boba Fett-marketing, mert így amikor nézted a filmet, alig vártad, hogy megpillanthasd őt. Már jóval a film megjelenése előtt megragadta fantáziánkat, csakis erről beszéltünk az iskolában. Máig emlékszem, milyen titokzatos volt ez a karakter. Kicsit már megismerted ugyan, de aztán vártad, hogy még többet láthass belőle.

Rodriguez örömmel árult el kulisszatitkokat is a The Mandalorian forgatásáról:

Amikor megkaptam a forgatókönyvet, és olyanok voltak benne, hogy Boba Fett, Sötétkard, Mando és Fennec, nem is tűnt igazi forgatókönyvnek. Olyan érzésem volt, mintha egy lázban égő rajongó írta volna, abban reménykedve, hogy egyszer ilyen lesz majd az egyik epizód. De tényleg ez volt a forgatókönyv. Minden szuper dolog benne volt. Olyan volt, mint egy Greatest Hits-válogatás, amiben az összes jó dolog benne van. Nem akartam elhinni. Olyan volt, mint egyszerre játszani az összes Star Wars-akciófigurával, ahol a Boba Fett-figurád a főszereplőd. Csak arra tudtam gondolni, hogy márpedig ezt bevállalom, és nem tudom, hogy más epizódokban fel fog-e még bukkanni, de nálam olyan szupervagány lesz, mint amilyennek 12 évesen elképzeltem, miután először hallottam róla. Ez volt az én küldetésem: hogy megvalósítsak mindent, amit 12 évesen kitaláltam erről a körülrajongott karakterről.
Forrás: Disney+

 

A fentiek mellett Rodriguez arról is szívesen mesélt a Collider munkatársának, mennyire kapott szabad kezet a The Mandalorian producereitől:

A forgatókönyv sokkal rövidebb volt, mint maga az epizód. 19 oldalas volt, ami 19 percet sugall. Sokat adtam hozzá a cselekményhez, még Jont [Jon Favreau, a The Mandalorian showrunnere] is megkérdeztem arról, hogy rendben van ez így, hogy csak 19 oldalas a forgatókönyvem? Mert én nagyon gyorsan vágok, és ebből csak 16 perc lesz a végén. Nem adtok még hozzá további oldalakat? [Favreau] erre azt válaszolta: »Nem. Ezért vagy itt, neked kell kipótolnod [a maradék játékidőt]« Erre én azt mondtam: »Ó, rendben, akkor megpróbálom meghosszabbítani a harcot.« Innen jött tehát az extra csata.

(via Collider)