Anne Teresa de Keersmaeker és Salva Sanchis közös koreográfiája végre megérkezik a Trafóba is

Az A Love Supreme a Kortárs Művészetek Házának utolsó nagy külföldi produkciója. 2018.05.24. 20:00; 2018.05.25. 20:00; 2018.05.26. 20:00; Trafó nagyterem

Zene és tánc végsőkig letisztított, tökéletesen egymásra hangolt, szédítően harmonikus kettőse a Trafóban. Anne Teresa De Keersmaeker, a kortárstánc úttörő nagyasszonya és Salva Sanchis koreográfus közös munkája az A Love Supreme érkezik ezúttal Budapestre. Négy Rosas-táncos indul el az utánozhatatlanul szabad jazz szaxofonos és zeneszerző, John Coltrane zenéjén keresztül a rejtelmesség, az érzékiség, a meditáció és az improvizáció útján.

A darab eredeti, 2005-ös verziójában Anne Teresa De Keersmaeker és Salva Sanchis vállalta azt a kihívást, hogy összekapcsolja a kompozíciót és az improvizációt, és hagyja, hogy a kettő összeolvadjon a koreográfiában. John Coltrane 1965-ös A Love Supreme albumához nyúltak hozzá hihetetlen érzékenységgel. Az új, átdolgozott produkcióban a két alkotó négy enegikus férfitáncosra szabta át a koreográfiát. A táncosok mozgása harmonikus, teljesen együtt él a zenével, szinte egymásra lefordíthatóvá válik a dzsessz és a tánc, hiszen ennek a zenei műfajnak sajátja az improvizáció, és az is, hogy az előadók sokszor rögtönzött szólót játszanak vagy válaszolgatnak egymás játékára.