Artus Stúdió – Arccal a Halnak program

Az Artus Stúdió „Arccal a Halnak” új generációs programjának keretében június 15-én és 16-án kerül bemutatásra a Létra Kulturális Egyesület Ébredés című előadása, amely cirkuszi etüdök, légtornászat, bohócjáték, élő zene és vizuális színházi elemek használatával egy különleges világba invitálja nézőit.

Az „Arccal a Halnak” fiatal, innovatív alkotókat és előadóművészeket támogató program keretében ezúttal a Létra Kulturális Egyesület mutatkozik be a budapesti Artus Stúdióban.

A Létra Kulturális Egyesület 2016 óta folyamatosan valósít meg előadó-művészeti programokat Kulcsár Balázs (színész, operatőr) és Marofka Mátyás (színész, színész-tanár) irányításával. Az Ébredés az egyesület első “egész estés”, önálló produkciója, amelyet 2018 szeptemberében a kassai Divadlo Thália Színházban, a Visegrádi Alap előadó-művészeti rezidenciájának keretében láthatott a közönség, 2019 júniusában pedig sor kerül az előadás budapesti premierjére.

„A házak mohón ápolják kövérségüket, de ha ujjammal megérintem őket: elpukkannak. Kilyukadt alattam a föld, színné, fénnyé vált köröttem a levegő: űrben járok. Hosszú éveken át összetévesztettem magammal valakit, aki nincsen; s még éveken kívül is, összetévesztettem a foghatatlant a
lehetetlennel. Számtalan tündér, nem egy és nem több: ez vagyok, a többi csak látszat..."
Weöres Sàndor: Örvény (rèszlet)

Amikor az ébredésre gondolsz, akkor hesegesd el a gondolatot, hogy ez egy súlyos pillanat.
Ez az ébredés nem a reggeli felkeléshez, hanem egy esti álomba vezet, ami tréfákkal van tele: amikor egy cirkuszról álmodsz ahol nincsnek artisták, se bohócok. amikor a varázslathoz nem kell más, csak egy párna, és ha túl sötét van az égboltra saját ujjadal rajzolsz csillagokat.

Szóval ez az az ébredés, amikor egy huncut mosollyal a szád szélén térsz magadhoz, mert álmod színt rajzol a szürkeségbe, ha szerencsénk van, talán ma este is.