FACT Fesztivál

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2020. február 6-9. között negyedik alkalommal rendezi meg a FACT (Festival Arts Cinema Theatre) nemzetközi fesztivált.

A 2020-as fesztiválon hat külföldi (Ausztria, Csehország, Franciaország, Litvánia, Németország, Svájc) és a két hazai színművészeti egyetem hallgatói mutatkoznak be. Meghívást kaptak a bécsi, a prágai, a marseille-i, a vilniusi, a müncheni, a verscio-i és a kaposvári színművészeti egyetem produkciói, a házigazda Színház- és Filmművészeti Egyetem két előadással képviselteti magát.


Nemzetközi egyetemi filmfesztivált szerveznek, a munkákat nemzetközi filmes szakemberekből álló zsűri értékeli. Tovább gazdagodik a filmes kínálat, a dokumentum- és kisjátékfilm vetítés mellett a televíziós műsorkészítők munkáit külön program keretében mutatják be. Mini konferenciát tartanak a televíziózás jelenéről és jövőjéről és 24 órás filmverseny szerveznek.

Ünnepség keretében avatják fel az egyetemünk közelmúltban elhunyt tanáráról, Rajk Lászlóról elnevezett termet.

Látványtervező MA szakos hallgatóink mellé meghívták a társegyetemek tervezőit, így közös kiállításon láthatóak az SZFE, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar növendékeinek alkotásai.

Idén második alkalommal kerül sor a student led program keretében olyan nemzetközi workshopokra, amiket az SZFE hallgatói szerveznek.