Így mennek tovább a színházak

Komoly kihívás elé állítja a színházakat a kormány tegnapi döntése, amely szerint minden harmadik székre ülhet csak néző, vagyis az előadásaikat harmadház előtt kell megtartani. Igyekszünk összeszedni, hogy az egyes intézmények milyen intézkedéseket hoznak az új szabály értelmében. Cikkünk folyamatosan frissül.

Rendkívül nehéz döntések előtt állnak a színházak, koncerttermek, játszóhelyek, hiszen mától a kulturális- és sportrendezvényeken csak minden harmadik széken ülhet néző, egymás mögött közvetlen nem ülhetnek, és a szünetekben valamint az intézmények vendéglátóhelyein is kötelesek a nézők 1,5 méteres távolságot tartani egymástól.

A bejelentés után nem sokkal, több színház is a Facebook oldalán közölte, hogy minél hamarabb meghozzák a szükséges döntéseket. A feladat nem kicsi, hiszen dönteni kell a már eladott jegyek sorsáról, konkrétan arról, hogy a jegytulajdonosok közül ki ülhet be majd a helyére. Ezzel együtt az is nyilvánvaló, hogy a harmadházas előadások akár veszteségesek is lehetnek az intézmények számára.

Igyekszünk folyamatosan tájékoztatni az olvasóinkat az egyes intézmények döntéseiről.

 

Örkény István Színház

A színház egy videóban jelentette be, hogy a a nézők és a színészek biztonsága érdekében, a járványhelyzet végéig minden előadásukat csak streamelt formában láthatják a nézők. A 2020. november 05. és 2021. január 03. közötti időszakra meghirdetett előadásaira szóló jegyeket - a stream-jegyek kivételével - visszaváltják. 

 

Vígszínház

A Vígszínházban az alábbi tájékoztatást adta a következő napok előadásairól:
november 6. A doktor úr – ELMARAD
november 7. A doktor úr – ELMARAD
november 8. A Pál utcai fiúk előadásait MEGTARTJUK
november 9. Az öreg hölgy látogatása HELYETT A Pál utcai fiúk előadás lesz
Pesti Színház előadásairól:
november 6. A Nyugat császára – MEGTARTJUK
november 7. Honderű HELYETT A Nyugat császára előadás lesz
november 8. Az apa HELYETT A Nyugat császára előadás lesz
november 9. Az apa ELMARAD

Mivel sajnos megoldhatatlan, hogy minden néző részt vegyen az előadáson a jeggyel rendelkezők két lehetőség közül választhatnak.
Azoknak, akiknek nem tudnak helyet biztosítani, egy későbbi időpontban újra meghirdetik az előadást. A dátumokat a járvány alakulásának függvényében közlik majd. Természetesen akik nem kíván élni ezzel a lehetőséggel, jegyeiket visszaválthatják vagy ajándékutalványra cserélhetik. 

Radnóti Miklós Színház

A Radnóti Színház nézőszámát 79 főre (!) kellett csökkenteni, így azoknál az előadásoknál, amelyeknél 79 feletti a nézőszám, át kell szervezik a nézők egy részét. Ebben az esetben a jegyiroda munkatársai felveszik a kapcsolatot az érintettekkel. A Radnóti Tesla Labor esetében ÉRKEZÉSI sorrendben lehet helyet foglalni, a már megváltoztatott nézőtérre. Részletes információ a színház honlapján olvasható.

 

Karinthy Színház 

A színház úgy döntött, hogy a novemberi és decemberi előadásokat nem tartják meg. Az eddig megváltott jegyek automatikusan érvényesek lesznek a tavaszi időpontokra, melyeket márciusban és áprilisban pótolnak. Az új dátumokat 2021. január 15-e után hirdetik meg.  További információ a színház honlapján található.

 

Dumaszínház

A Corvin Dumaszínházban a november 7-i Showder Klub felvételek (12:30,15:30 és 18:30-as kezdésekkel) korlátozott nézőszámmal, betartva a járványügyi intézkedéseket, de meg lesznek tartva. A november 8-i 15:30 és 19:30-kor kezdődő Duma Aktuál előadások új időpontban, 2021. február 28. 15:30 és 19:30-kor kerülnek megrendezésre.
A Kompót Dumaklubban a november 8-i 7 Hegycsúcson a világ körül előadások korlátozott nézőszámmal, betartva a járványügyi intézkedéseket, de meg lesznek tartva.
A november 6-ai Tanácselnök előadásunk új időpontban, január 22-én kerül megrendezésre.
A Budapest Kongresszusi Központban elmaradt Kolera a Vackor csoportban előadás, 2021. március 7-én 20:00 órától kerül megrendezésre.
A MOM Kulturális Központban a november 10-i Történjen bármi előadás új időpontban, 2021. március 18-án 19.00 órától kerül megrendezésre.
Vidéken a ma esti „SZEX a lelke mindennek?” előadás Salgótarjánban és a Nagyárpi előadás Sopronban elmarad. A november 7-i Apróbetűs részek előadás új időpontra kerül át, még zajlanak az egyeztetések, amint megvan, értesítjük Önöket!
A részletekről és további előadásokról itt olvashat.

 

Turay Ida Színház 

A novemberi Vitéz lélek előadásokon kívül az összes novemberi-decemberi programot lemondta a Turay Ida Színház.

 

Vidám Színpad 

Elmarad a november 6-i Egy csók és más semmi, a november 8-i Apa csak 1 van és a november 15-i Család ellen nincs orvosság című darab. Az előadások pótlásának időpontját és a jegykezelés részleteit a későbbiekben hozza a színház nyilvánosságra online fórumaikon.

 

Budapesti Operett Színház

Elmaradnak a mai és holnapi előadások, az új ültetési renddel kapcsolatban, pedig a következő információkat adta ki a színház. 

A kormányrendelet értelmében az Operettszínház előadásonként kb. 300 fő fogadására van lehetőség úgy, hogy minden 3. széken ülhet néző, a páholyokban pedig összesen 3 fő páholyonként. 
Az előadásokra visszavonásig ezért előzetes regisztráció szükséges azon nézők körében, akik már megvették jegyüket. A regisztráció űrlap kitöltésével lehetséges az előadást megelőző nap 15.00-ig. A feldolgozás a beérkezési sorrend alapján történik.
A színház a bérletes nézőinket előnyben részesíti, mivel esetükben az érintett alkalmak már pótelőadások lennének. A nem bérletes jeggyel rendelkező nézők a bérletes nézők visszajelzésétől függően tudnak jönni, melyről minden esetben az előadást megelőző napon 19.00-ig e-mailes visszajelzést küldenek.
Azt azonban nem tudják azt garantálni, hogy ugyanazon a széken lehet majd helyet foglalni, melyet előzetesen megvásároltak. Az ültetés érkezési sorrend alapján történik nézőtéri kollégák segítségével.
A Budapesti Operettszínház igyekszik minél előbbi időpontban pótelőadásokat hirdetni, melyek azon nézők számára lesznek elérhetőek, akik az ültetési korlátozások miatt nem tudtak eljönni az előadásra. Első körben A Szépség és a Szörnyeteg produkcióból 4 újabb alkalmat hirdetnek alábbi dátumokban, melyekre lehet regisztrálni:
2020. november 8. 19:00
2020. november 9. 18:00
2020. november 10. 19:00
2020. november 11. 18:00
A megváltott jegyeket be lehet cserélni másik előadásra vagy utalványra, mely 2021. december 31-ig érvényes és bármely előadásunkra cserélhető.
A 2020. november 10-i Huszka gálát és a 2020. november 11-i Lehár gálát későbbi időpontra halasztják. A megváltott jegyek a továbbiakban kihirdetett időpontra lesznek érvényesek.
A Raktárszínházban november hónapra meghirdetett Virágot Algernonnak előadásokat későbbi időpontra halasztják, melyről a későbbiekben tesznek közzé tájékoztatást.
A Kálmán Imre Teátrumban és a Raktárszínházban meghirdetett további előadásokat megtartják a fent hivatkozott kormányrendelet előírásainak betartása mellett.

 

Szegedi Nemzeti Színház

A színház közleménye szerint a november 4-i, 5-i és 6-i 1984 című előadást a következő helyekre szóló jegyekkel és bérletekkel lehet látogatni:

Földszint: 1., 4., 7., 10. sor, első emelet zártszék: 1. sor, harmadik emelet közép rész: 1., 3. sor, harmadik emelet jobb- és bal oldalülés: 2. sor

Páholyok: Földszint bal- és jobb oldal 1., 3., 5. első emelet bal- és jobb oldal: 1., 3., 5., 7, első emelet bal- és jobb oldal: 1., 3., 5.

Kérik, hogy elindulás előtt mindenki ellenőrizze a jegyét. Az itt nem említett helyekre szóló jegyekkel és bérletekkel rendelkező nézők a későbbiekben meghirdetett időpontban tekinthetik meg az előadást. További információk egyebek között a színház facebook oldalán olvashatóak.

 

Bábszínház

Mivel a csecsemőelőadások esetében nem tud a színház eleget tenni az új kormányrendeletnek, ezért elhalasztják  A Rügyek és gyökerek bemutatóját, és 2020. december végéig biztosan nem játsszák a Mire gondol Alma? című előadásukat.
Elmaradnak a 2020. november 6. és 20-ra meghirdetett Ember a falvédőről pótelőadásaik. A közlemény szerint az online vásárolt jegyek árát az Interticket Kft. automatikusan jóváírja 60 napon belül. A személyesen vásárolt jegyeket jegypénztárunkban 2020. november 30-ig válthatják vissza. 
A maszkhasználat szabályaiban nincs változás, továbbra is minden 6 év feletti nézőnek a színház egész területén és az előadás teljes időtartama alatt kötelező. 

 

Játékszín

Novemberi előadásaikra többségében teljesen, de minden előadás tekintetében a rendelkezésben foglalt nézőszám limit felett értékesítették jegyeiket. Mivel érvényes jegyekkel érkező nézőket nem céljuk elküldeni, a novemberi előadásokat 2021 márciusában tartják meg. A novemberre megváltott jegyek automatikusan érvényesek lesznek márciusra, melynek időpontjait várhatóan 2021. január első felében hirdetik meg. A novemberi pótelőadások időpontjának meghirdetését követően - ha az új időpont nem megfelelő - 10 munkanapig biztosítanak lehetőséget a jegyek új időpontra vagy jegyutalványra cserélésére, illetve visszaváltására.

 

Jászai Mari Színház

A tatabányai színház 110 főben maximalizálta a Nagyszínpad nézőterének befogadóképességét. A Kamaraszínház előadásait pedig a következő időszakban a Nagyszínpadon tartják meg. Ugyanakkor egyelőre csak a következő két hétre tervezték most újra. A következő előadások maradnak el:

2020. november 5. 15.00 Valahol Európában

2020. november 7. 19.00 Veszedelmes viszonyok (Tolnay bérlet)

2020. november 8. 17.00 Veszedelmes viszonyok (Karády bérlet)

2020. november 10. 19.00 Ha elállt az eső (Bánffy bérlet pótlása)

2020. november 11. 19.00 Ádám almái (Örkény bérlet pótlása)

2020. november 12. 15.00 Ádám almái (Latinovits bérlet pótlása)

2020. november 13. 19.00 Veszedelmes viszonyok (Margitai bérlet)

2020. november 15. 17.00 Világraszóló magyarok – Liszt Ferenc (Antré bérlet)

 

A 2020. november 5. és november 15. közötti időszakban megtartásra kerülő előadások, új, 110 fős nézőtéren a következők:
2020. november 6. 19.00 Valahol Európában – A jegyvásárlás sorrendjében első 110 néző számára teszikk megtekinthetővé az előadást. Akik erre az időpontra már nem férnek be, 2020. november 8-án 17 órai kezdettel nézhetik meg az előadást. Szervezők e-mailben vagy telefonon keresik meg a nézőket az információkkal. 

2020. november 14. 19.00 Tesztoszteron – Itt is a jegyvásárlás sorrendjében első 110 néző számára teszik megtekinthetővé az előadást. Akik nem férnek be, azoknak 2020. november 15-én 19 órai kezdettel biztosítanak lehetőséget az előadás megtekintésére. 

További információ elérhető a színház honlapján.

 

Pesti Magyar Színház

A Pesti Magyar Színház is kisebb nézőtérrel működik tovább, az ezzel kapcsolatos információk a színház honlapján érhetők el. 

A 2020.november 6-án 19:30-kor kezdődő, Eperjes Károly, AZ IGAZAT MONDD, NE CSAK A VALÓDIT önálló estjének megtartása érdekében a technikai megoldáson dolgoznak, erről november 5-én adnak bővebb felvilágosítást.

Nagyszínpadi előadások közül jelenleg a RUMINI 2020. november 7-e 15 órás és a november 8-a 11 órás előadásainak közönségének biztonságos leültetését próbálják megoldani. A november 7-i szombati előadás jegyvásárlóival folyik az egyeztetés. Aki adott meg email vagy telefon elérhetőséget, azokkal szervezési iroda munkatársai folyamatosan veszik fel a kapcsolatot. Akik nem adtak meg semmilyen elérhetőséget, vagy megváltozott az email címük, telefonszámuk, azokat kérik vegyék fel a kapcsolatot  a szervezési iroda munkatársaival legkésőbb pénteken 12 óráig.
A szervezési iroda telefonszáma: +36 1 226 1613, e-mail címe: szervezes@mszinhaz.hu

 

Belvárosi Színház - Orlai Produkciós Iroda

Az Orlai Produkciós Iroda november 9-től a járványhelyzet biztonságos enyhüléséig nem tartja meg a Belvárosi Színházba meghirdetett előadásait.
A november 6-i Határátlépések, a november 7-i Párterápia és a november 8-i Egy apró kérés című előadásokat a legfrissebb járványügyi előírásoknak megfelelően, távolságtartással kialakított nézőtérrel játsszák.

 

Tanácsoljuk mindenkinek, hogy mielőtt elindul színházba, koncertre informálódjon az adott intézmény honlapján vagy Facebook oldalán.

Cikkünk folyamatosan frissül!