10 dolog, amit nem tudtál a Halálos fegyver 2-ről

Tudj meg mindent, amit érdemes minden idők egyik legjobb folytatásáról!

1. A forgatás alatt Richard Donner rendezőnek azzal kellett szembesülnie, hogy Mel Gibson masszív alkoholista: minden reggelt úgy kezdett, hogy lehúzott több mint 2 liter sört. Mindez azonban egyáltalán nem látszott meg a színész alakításán, aki mindig is professzionalizmusáról és pontosságáról volt híres.

2. Habár a Halálos fegyver 2-ben a főgonoszok Dél-Afrikából érkeztek, amiért az Egyesült Államok dél-afrikai nagykövete le is szólta a filmet, az országban cenzúra nélkül, bár magas korhatár-besorolással került a mozikba. Végül pedig mindezek ellenére hatalmas siker lett náluk is – szóval a jelek szerint a dél-afrikaiak értik a tréfát.

3. Leo Getz szerepére Joe Pesci előtt

Danny DeVito és Joe Pantoliano is esélyes volt

(utóbbi színész egyeztetési problémák miatt mondta vissza a szereplést, mivel a Kék kopó című film forgatásán volt jelenése).


4. A végül Patsy Kensit által megformált Rikát eredetileg Brigitte Nielsen játszotta volna.

5. A Halálos fegyver 2. eredeti, Shane Black és Warren Murphy által írt forgatókönyve olyan borúsra és véresre sikerült (Riggs például meghalt volna benne a végén), hogy a stúdió átíratta Jeffrey Boammal, az első rész társ-forgatókönyvírójával.

Boam verziója olyan nagy sikert aratott, hogy a harmadik filmnek is ő lett a vezető írója, sőt, írt egy végül fel nem használt vázlatot a Halálos fegyver 4-hez is,

amelynek a sztorija szerint Riggs és Murtaugh Los Angeles elpusztítását célzó neonáci terroristákkal kerülnek szembe. Habár a script (legalábbis amennyi elkészült belőle) mindenkinek nagyon tetszett, végül mégsem ezt használták fel a filmhez – ami teljesen érthetetlen, mivel a negyedik részt azóta is sokat kritizálják zavaros cselekménye miatt.


6. Annak ellenére, hogy Shane Black verzióját Riggs filmvégi halálával kukázták, a filmet úgy forgatták le, hogy úgy is össze lehessen vágni a fináléját, hogy a karakter meghal, és úgy is, hogy túléli. Végül a tesztvetítésen tapasztalt nézői fogadtatás döntötte el a dolgot.

7. A nyitójelenet monumentális autós üldözésében Riggs úgy olvassa fel a követendő autó rendszámát, a 24AH174-et, hogy „24AdamHenry174”. Mindez egy belsős rendőrségi poén, mivel a zsaruszlengben az Adam Henry, azaz az AH az ’a**hole’ (s*ggfej) „kódja”.

 

A fent említett az egyik

Még 5 kiváló akciófilmes nyitány

Egy kiváló akciófilmnél már csak egy jobb van: egy olyan kiváló akciófilm, ami olyan emlékezetesen kezdődik, hogy azonnal beránt a film világába. Múltkori cikkünk után további jóságokat találtunk.

Tovább


8. Amikor a Murtaugh család tévézik, mivel várják, hogy adásba kerüljön a Rianne-nel forgatott reklám (amiről az apa legnagyobb megdöbbenésére kiderül, hogy óvszerreklám), a tévében a hirdetés előtt a Mesék a kriptábólnak egy olyan része megy, az And All Through the House, amelyben a Halálos fegyver-filmek rendőrségi pszichológusát alakító Mary Ellen Trainor is szerepel.

9. A franchise eddigi darabjai közül

ebben a részben haltak meg a legtöbben:

összesen harminchárman.


10. Fentebb azért írtuk, hogy a franchise eddigi darabjai, mivel évek óta szó van róla, hogy készül egy ötödik, befejező rész is a Halálos fegyver-filmekhez, Lethal Finale címmel. Mivel a korábbi részeket jegyző Richard Donner már elhunyt, állítólag Mel Gibson lesz a rendező, de még nem tudni, pontosan mikor érkezik a várva várt mű, amelyben Danny Glover a nyolcvanhoz, Gibson pedig a hetvenhez közel hozza majd Murtaugh-t, illetve Riggset.


(via IMDb)

 

A legutóbbi hírek a folytatásról

Mel Gibson rendezi a következő Halálos fegyvert

Richard Donner a halála előtt bízta Gibsonra a rendezést.

Tovább