10 dolog, amit nem tudtál a Huncutkáról

Épp a pár órája véget ért óévben lett húszéves ez az egyszerre bűbájos és vicces mozi, amit újév napján le is adnak a tévében. Tudj meg mindent a forgatás kulisszái mögül!

1. Ez a film volt Steve Carell (A 40 éves szűz, Office) nagyjátékfilmes debütálása: egy pincért játszik a lenti videóban látható jelenetben.

2. Egy másik ismerős arcot is felfedezhetünk egy másik aprócska szerepben: Ralph Foody, a Reszkessetek, betörők!-ben látható fiktív gengszterfilm, a Szennyes lelkű angyalok „sztárja” játssza azt a hajléktalant, aki ellopja Huncutka gyűrűjét, majd zaciba csapja.

3. A Huncutka volt John Hughes utolsó rendezése: ezt követően egészen 2009-ben bekövetkezett haláláig már csak forgatókönyvíróként és producerként tevékenykedett (ő volt a forgatókönyvírója és a producere például a Reszkessetek, betörők!-nek is, ez magyarázhatja a 2-es pontot). Direktorként egyébként olyan legendás „intelligens tinifilmek” köthetők a nevéhez, mint a

Tizenhat szál gyertya, a Nulladik óra, a Különös kísérlet vagy a Meglógtam a Ferrarival (utóbbi alkotás főhőse után nevezték el a Huncutka-beli Grey irodáját Bueller Buildingnek).


4.
A női főszerepet, Greyt alakító Kelly Lynch szerint Hughes és a férfi főszerepet játszó James Belushi nagyon nem jöttek ki a forgatáson. Egy rövid időre le is kellett állítani a produkciót, mivel Belushi nem volt hajlandó felvenni a munkát.

5. A Huncutkát megformáló Alisan Porternek ezt követően nem volt túl sok filmszerepe, ellenben ő lett a 2016-os The Voice győztese (a lenti videóban ő a kalapos lány, aki hidegrázósan jól énekel).

6. Kevésbé örömteli hír, hogy a színész-énekesnő 2014-ben beismerte, hogy alkoholfüggőségben szenved. Öröm az ürömben, hogy azért pont akkor coming outolt, mert akkor már hét éve sikerült józannak maradnia.


7.
John Hughes egyébként először nem is Portert, hanem Christina Riccit akarta a címszerepre, mert odáig volt érte a Sellőkben. Ricci azonban nem ért rá, mert épp az Addams Family – A galád családot forgatta.

8. Ennek megfelelően James Belushi sem az első választás volt a férfi főszerepre: John Travolta, Jeff Goldblum, Michael Keaton, Richard Dreyfuss, Kurt Russell, John Goodman, Sylvester Stallone, Mel Gibson, Ray Liotta, Jeff Bridges, Steve Guttenberg, Tom Selleck és Bruce Willis neve is felmerült. A filmesek aztán Bill Murray-t akarták volna, de ő nem ért rá az Isten nem ver Bobbal munkálatai miatt. Ezután Alec Baldwin lett a befutó, de aztán kiderült, hogy ő meg A vágy villamosa Broadway-produkció miatt nem tudja szabaddá tenni magát.

Szóval jöhetett James Belushi és a viszálykodás!

9. Grey szerepét pedig eredetileg Linda Hamiltonnak szánták, aki viszont inkább a Terminátor 2. – Az ítélet napját választotta. Szóba került még

Geena Davis, Kirstie Alley, Olivia Newton-John, Laura Dern, Andie MacDowell, Sigourney Weaver, Jamie Lee Curtis, Kathleen Turner és Goldie Hawn is

– de végül Kelly Lynch (Országúti diszkó, Drugstore Cowboy) lett a befutó.

10. Az ellenszenves Walker (Grey pasija) lehetett volna Griffin Dunne és George Segal is. Előbbi színész végül a My Girl – Az első szerelem miatt nem ért rá, utóbbi pedig azért mondott nemet, mert félt, hogy beskatulyázzák, mivel már a Nicsak, ki beszél!-ben is hasonló szerepben volt látható. Kevin Spacey-nek volt a legnagyobb esélye, de aztán ő is kiesett a projektből, egyeztetési okok miatt. Janet Hirshenson és Jane Jenkins casting directorok később memoárjukban azt írták, hogy

George Clooney pedig kifejezetten bepróbálkozott, hogy ő játszhassa Walkert.


(via IMDb)

 

A SZESSÖN különleges kiadásában ezúttal akasztjuk a hóhért: nem más püföli a dobot, mint a PORT.hu új videósorozatának munkatársa, a zenei és bulvár tévéműsorokat karcos hangon ekéző blogger, Péter Dávid!