10 dolog, amit nem tudtál a Tökéletes világról

Clint Eastwood egyik legtökéletesebb rendezése, saját magán kívül olyan további tökéletes színészekkel a főbb szerepekben, mint Kevin Costner vagy Laura Dern. Tudj meg mindent, amit érdemes a forgatás kulisszái mögül!

1. Az eredeti tervek szerint Eastwood nem szerepelt volna a filmben, csak rendezte volna, de Kevin Costner rábeszélte. Az 1970-es Két öszvér Sara nővérnek óta egyébként ez volt az első olyan filmje, amelyben nem az ő nevét írták ki elsőként a főcímben, hiszen ezúttal a főszereplő Costner megelőzte.

2. Habár Costner ragaszkodott színészként Eastwoodhoz, a rendező-producer eredetileg nem is őt akarta Butch szerepére, hanem Denzel Washingtont.

3. Eastwood részvétele sem volt ugyanakkor mindig biztos: volt olyan fázisa a munkának, amikor Steven Spielberg neve merült fel direktorként.

4. De még szerencse, hogy végül Eastwood lehetett a rendező, hiszen saját munkái közül ez lett az egyik legkedvesebb rendezése.

5. A film eredeti plakátján a kisfiú, Buzz alsónadrágban volt látható, de egyesek ezt kifogásolhatónak érezték, ezért ráadtak egy fölsőt és egy rövidnadrágot.

6. A forgatás egy pontján Kevin Costner kiviharzott a felvételről, de Clint Eastwood nem jött zavarba: minden további nélkül folytatta a jelenetet a színész dublőrével. Amikor Costner visszatért, döbbenten vette tudomásul a fejleményeket, majd még nagyobbat nézett, amikor Eastwood ismertette, hogy ő nem sza*akodni van itt, és ha a színész még egyszer elsétál felvétel közben, ezzel a fickóval fogja leforgatni az egész filmet. Nem túl meglepő módon Costner soha többet nem hagyta ott a forgatást.

7. A közvetlenül a Tökéletes világ előtt bemutatott filmjében mind Costner, mind Eastwood egy-egy olyan titkos ügynököt játszott, aki az elnöki testőrség tagjaként nem tudta megvédeni az elnököt attól, hogy meglőjék. Előbbi színész esetében ez a Több mint testőr volt, utóbbinál pedig a Célkeresztben.

8. A Tökéletes világ forgatása közben Clint Eastwoodot megkereste egy 39 éves nő a Washington állambeli Lakewoodból, aki kinyomozta, hogy a sztár a biológiai apja. Eastwood nem tudott róla, hogy a nő biológiai anyja terhes volt, és az asszony rögtön születése után örökbe adta a gyereket. A színész-rendező és a nő, Laurie Murray ezután tartani kezdte a kapcsolatot, mindezt azonban a legteljesebb titokban tették, így csak 2018 decemberében, A csempész premierjekor derült fény Murray kilétére (bár pár évvel korábban Eastwood már egy Oscar-gálára is elvitte „titkos lányát”).

9. SPOILER! A Tökéletes világban Butch és a kisfiú, Buzz lelki rokonságát azzal a párhuzammal is hangsúlyozzák az alkotók, hogy egy pszichológus szakértő szájából elhangzik, hogy Butch 8 évesen véletlenül lelőtt egy veszélyes bűnözőt – a cselekmény során pedig Buzz is (aki ugyanannyi idős, mint a férfi volt akkor) erre kényszerül.

Forrás: ABC

 

10. A Buzzt alakító gyerekszínész, T. J. Lowther ma már 34 éves. A Tökéletes világ után főként tévés produkciókban szerepelt, s habár Wikipedia-oldala szerint máig aktív, legutóbb 2009-ben láthattuk fiatal rezidensként A Grace klinika egyik epizódjában (lásd a fenti képet).


(via IMDb)